StoryEditorOCM
Obalane možemo bez njega

Maslinovo ulje došlo je ‘po zlato‘! Pitali smo građane gdje ga oni kupuju, pošto plaćaju, koliko ga troše...

Piše Kristina Filičić
16. rujna 2023. - 12:33

Maslinovo ulje iz uvoza došlo je po zlato. A što nije?! Litra se mogla kupiti i do pet eura, danas ono najjeftinije na policama trgovačkih lanaca je otprilike 7 eura pa prema gore, ovisno o kvaliteti i proizvođaču. Ekstra djevičansko maslinovo ulje iz uvoza cijenom je došlo u livijo s onim domaćih proizvođača, koji su uvijek držali veću cijenu svojim rukama proizvedenog ‘tekućeg zlata’.

Kupci bi sada mogli konzumirati domaće ulje, umjesto uvoznog s polica trgovina, koje slovi za kvalitetnije i to za skoro pa istu cijenu. Konzumiraju li Dubrovčani maslinovo ulje, i koje?

- Naravno, dvije litre mjesečno sigurno. Imam čovjeka s Pelješca u kojeg kupujem. Kupov’o sam i po centrima. Za salatu i ribu koristim domaće, a za priganje kupim u trgovini španjolsko ulje, ali u staklenoj boci. Iz plastike ni voda ne valja – kaže sugrađanin Đani Miler pa napominje kako su maslinovo ulje i med ‘najveće prevare koje postoje, trebaš stvarno znati gdje ćeš kupovati’. Cijena maslinovog ulja svake godine raste, kaže nam, bila je 80, ovu godinu će možda biti i 110 kuna. Alo, što je to?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 11:20