StoryEditorOCM
ObalaRASTURA I MATIRA

Mali genijalac iz Makarske Dominik Rašić (7) u kraljevskoj igri pobjeđuje velike i male. Sada se želi ogledati s najvećim: Kasparov, izazivam te na partiju šaha!

26. kolovoza 2021. - 21:30
Želite li, poštovani čitatelji, sjesti nasuprot Dominika Rašića? Ili se možda bojite da Vas ne pobijedi dijete?Matko Begović/Makarska kronika

Tek mu je sedam godina, a šah rastura kao veliki, zapravo kao neki velemajstor. I što je za ne povjerovati, šah je počeo igrati tek prije par mjeseci. On je Makaranin Dominik Rašić, mali genijalac koji će tek na jesen krenuti u 1. razred osnovne škole, a prepreka mu nije što još ne zna čitati i pisati, već je najvažnije da mali čovjek rastura šah.
Da je tome tako, potvrdio nam je i Dominikov trener šaha, Ivan Mlinarević, predsjednik Šahovskog kluba Makarska, kojeg smo u dvorištu obitelji Rašić zatekli kako s Dominikom igra šah. Inače, Dominik svakog dana igra šah s ocem Bracom koji ga je i podučio osnovama, pa s tatinim prijateljem i zaposlenikom Mijom, našim fotoreporterom Matkom i svim gostima u kući koji znaju igrati šah, a to bude prava borba.

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:57