StoryEditorOCM
ObalaPETOGODIŠNJI MANDAT

Livaja preuzeo direktorsku poziciju u jednoj od najvećih dalmatinskih tvrtki, njezin većinski vlasnik je ‘kralj plina‘

Piše Dalmacija SD
24. studenog 2023. - 13:36

Tvrtka "Luka Ploče", koncesionar velike dalmatinske luke koja je lani ostvarila povijesno visok prihod i rekordni prekrcaj od 5,5 milijuna tona, objavila je nove informacije vezane uz poslovodstvo.

Na sjednici Nadzornog odbora je Hrvoje Livaja je ponovno imenovan za predsjednika Uprave kompanije, s trajanjem mandata od 1. veljače 2024. do 31. siječnja 2029. godine.

Hrvoje Livaja obnaša spomenutu dužnost od veljače 2019. godine, a počeo je kompleksan proces transformacije kompanije prema održivom poslovanju.

- Ponosan sam na rezultate i velike pomake koje smo svi zajedno postigli u posljednjih pet godina. Mislim da smo napravili značajan zaokret u svakom segmentu poslovanja te odnosu prema zajednici u kojoj poslujemo.

Nastavljamo u istom smjeru, a cilj je završiti transformaciju "Luke Ploče" u potpuno održivu kompaniju, koja će biti spremna i otpornija odgovoriti na sve izazove budućnosti. Konkretno, u fokusu su iduća faza projekta kontejnerskog terminala, završetak digitalne transformacije koja će omogućiti da Ploče postanu pametna luka povezana 5G mrežom te jače ulaganje u okoliš - poručio je čelnik tvrtke čiji je većinski vlasnik Pavao Vujnovac, jedan od najvećih hrvatskih poduzetnika koji u javnosti nosi i titulu "kralja plina".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:37