StoryEditor
ObalaISPRAVAK

Klapa ‘Tamarin‘: Ograđujemo se od Ivne Grgić

6. srpnja 2020. - 22:43
Nikola Vilić/HANZA MEDIA

U podlistku "Moja županija - kronika Splitsko-dalmatinske županije", objavljenom u svibnju 2020. godine, na str. 8-10 objavljen je članak naziva: "MALENA MISTA MOJE ŽUPANIJE (24) - Mala Venecija opet zablistala" u kojem se navodi (citiramo objavljeno):

"...U Vranjicu na postoji obitelj iz koje netko nije bio pjevač ili glazbenik, a jezgra toga su Crkveni pjevački zbor, koji djeluje 120 godina, a i muška klapa "Arja" i ženska klapa "Tamarin" u kojoj sam bila zadnja pjevačica." - izjavljuje Ivna Grgić, predsjednica vranjičke Udruge Don Frane Bulić.

Kao ženska dalmatinska klapa "Tamarin" ovim se putem obraćamo demantijem – ispravkom netočne informacije. Naime, ženska dalmatinska klapa "Tamarin" redovno održava svoje glazbene probe, te djeluje u Solinu, ne u Vranjicu; sastavljena je od 7 dugogodišnjih pjevačica: od kojih je jedna vranjičanka, jedna kaštelanka, dvije splićanke i tri solinjanke, te su nam se pridružile još 3 nove pjevačice, također žiteljice našeg Solina.

Klapa "Tamarin" također, djeluje u solinskoj organizaciji civilnog društva (OCD) naziva: "Udruga Kapljuč", te predsjednica vranjičke Udruge Don Frane Bulić sa tim nema veze; i sam naziv "Tamarin" je zaštićen žigom, odnosno, ima svoje nositelje (vlasnike) žiga, a dotična gđa Ivna Grgić nije pjevačica naše klape već dulje od godinu i pol, niti je članica naše solinske Udruge Kapljuč, kao što nije i nositeljica žiga "Tamarin".

Sukladno svemu navedenome, u cijelosti se ograđujemo od svakog istupa gđe Ivne Grgić kao osobe i navedene vranjičke udruge; Kao ženska dalmatinska klapa "Tamarin" kontinuirano djelujemo već tri desetljeća sa puno realiziranih kulturnih projekata i osvojenih prestižnih nagrada i priznanja, kao i planiranih daljnjih projekata i aktivnosti u svrhu očuvanja klapskog pjevanja, koje je zaštićeno i na popisu nematerijalne svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 17:14