StoryEditorOCM
ObalaIma li granice?

Kako zadržati normalne cijene kad kuhar u malom restoranu traži 2 tisuće, konobar 1.200 eura?

Piše Kristina Filičić
14. travnja 2023. - 07:32

Nikad bolje plaće, nikad manje radnika. Situacija je to u turizmu općenito, ugostiteljstvu pogotovo. Početak rada - odmah, osiguran smještaj i hrana, poželjno iskustvo ali nije uvjet... oglasi kojima se traži konobare iskaču sa svih društvenih mreža. Neki zainteresirani pitaju mogu li raditi samo ujutro jer popodne im ne odgovara, pa uslijede komentari ‘treba li ti i osobni vozač da te vozi na posao?’. Dala bi se knjiga napisati. I bila bi humoristična.

- Bolji kuhar traži plaću 1.800 do 2 tisuće eura, a konobari 9 tisuća kuna (1.200 eura). Ako su sa strane još im plaćaš smještaj 200 eura, imaju besplatne obroke u objektu, za prijavit ih treba iskešat tisuću kuna. To je još jedna plaća. Ustvari, konobara mjesečno platiš dvije tisuće eura – kaže...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 04:54