StoryEditorOCM
Obala‘ovo je ludo‘

Francuskog DJ-a napali na poznatom dalmatinskom festivalu, slomili mu ruku: ‘Udaren zato što sam homoseksualac‘

Piše DALMACIJA SD
18. kolovoza 2023. - 22:45

Francuski DJ Pierre Hache, poznat kao Kiddy Smile, nastupao je na Defected festivalu u Tisnom te tvrdi da je napadnut zbog toga što je homoseksualac.

Ispričao je na Instagramu kako mu je prišao nepoznat muškarac iz publike i počeo vrijeđati njegovog prijatelja, a zatim i njega. 

"Ne mogu vjerovati da ovo pišem jer je ludo, ali važno je da objavim svjedočanstvo o homofobiji koja je još uvijek prisutna u svijetu. Osjećaji su mi pomiješani", započeo je.

"Nastupao sam na jednom festivalu u Hrvatskoj, a moj prijatelj je imao loš dan jer je festival objavio video na kojem pleše i ljudi su ga nazivali pogrdnim imenima zbog njegove seksualne orijentacije. Nisam mogao dopustiti da taj tip napada mog prijatelja pa sam mu prišao i pitao zašto je mog prijatelja nazvao pogrdnim imenom." 

"Pitao sam ga je li on homoseksualac, a to ga je razbjesnilo i počeo je dizati ruke...Ovo se sve dogodilo u backstageu, muškarac je imao narukvicu za izvođače te sam ga pitao s kim je došao", ispričao je. 

"Udario me, pokušao sam ga uhvatiti, ali me udario još jednom.

Tada sam izgubio kontrolu i srušio sam ga na pod s nekoliko udaraca. Došlo je osiguranje te ga smirilo. Bio sam jako uzrujan jer sam bio na lijepom festivalu i super se provodio sa svojim prijateljem." 

"Ne mogu vjerovati da sam udaren zato što sam homoseksualac. Primio sam dva udarca jer sam razmišljao o tome u kakvu ću se poziciju dovesti kao izvođač ako udarim nekoga na festivalu, a pri tome sam druge rase i queer", dodao je. 

"Nastupao sam na ovom festivalu od njegovog početka i vrlo sam uzrujan što mi se to dogodilo. Još uvijek pokušavam razumjeti što se dogodilo, ali odbijam da mi incident uništi uspomene na Hrvatsku", zaključio je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:25