stdClass Object ( [id] => 1347980 [title] => Dosje Zadar: Test na drogu, jakne, 5A i 5C, BMW, suđenje i lešinarenje, skupi put u SAD i večera u Delmonico‘su [alias] => dosje-zadar-test-na-drogu-jakne-5a-i-5c-bmw-sudenje-i-lesinarenje-skupi-put-u-sad-u-i-vecera-u-delmonico-s-u [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U Zadru se odvija medijski, a vrlo je izgledan i pravosudni rat između Marka Pupića Bakrača i Ante Rubeše iz Akcije mladih i sada već bivšeg direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke.

Odnos Akcije mladih prema Paleki ostao je isti tijekom proteklih pet godina koliko je proveo na čelu gradske Turističke zajednice: smatrali su ga nesposobnim stranačkim kadrom koji je do mjesta direktora stigao samo zahvaljujući osobnom prijateljstvu s gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Vrlo jako protivljenje Palekinu dolaska na direktorsko mjesto vladalo je i u HDZ-u, ali je gradonačelnik Branko Dukić na svom kadrovskom rješenju inzistirao čak i onda kada su ankete provedene prije Palekina imenovanja pokazivale da Dukić puca u vlastitu nogu: Paleka je diplomirani kineziolog, a javnost je prepoznala da mu je ovo prvi susret sa sustavom kakav je Turistička zajednica, zbog čega je iznimno nizak postotak Zadrana podržao ideju o njegovu izboru za direktora.

U onom dijelu HDZ-a koji se tome protivio čak je ocijenjeno da je, uz neke druge Dukićeve kadrovske promašaje, to koštalo stranku na prošlim lokalnim izborima, ali ni to nije bila zapreka da Paleka uplovi u drugi mandat.

---

image

Marko Pupić Bakrač ne prestaje s napadima na Paleku

 

 

Jure Mišković/Cropix
---

Prvi nesporazum s javnosti imao je kao organizator famoznog koncerta Rite Ore u dvorani Višnjik, što je lokalna javnost procijenila kao potpuni debakl, a ništa bolje nije odjeknula ni odluka da bivši direktor Mario Paleka nakon ostavke ostane u Turističkoj zajednici kao savjetnik s neto plaćom od 2941 euro, što je samo 254 eura manje od plaće premijera Andreja Plenkovića od 3195 eura neto. Pogotovo što je visina Palekine plaće godinama bila "službena tajna", pa su Zadrani bez problema znali koliko je plaćen gradonačelnik, ali ne i direktor Turističke zajednice.

Stanovi, stanovi

Sve se dodatno razbuktalo nakon nedavne organizacije gastronomske ponude Zadra u New Yorku. Zbog skandaloznog ponašanja Mate Nižića, vlasnika restorana "Foša" i sina poznatog poduzetnika Zvonimira Nižića Grofa, Paleka je odmah nakon povratka iz Amerike podnio ostavku, a onda su kroz medije počele curiti informacije o visokim troškovima organizacije predstavljanja u čuvenom restoranu "Delmonico‘s", u prvom redu prijevoza namirnica iz Zadra do New Yorka, što je naišlo na žestoke kritike u javnosti.

A onda su Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač javno posumnjali u porijeklo Palekine imovine budući da je u kratkom vremenu kupio dva stana i novi BMW. Paleka ih je najprije uputio da svoja saznanja, ako imaju bilo kakvih sumnji, slobodno upute nadležnim institucijama, ali je najavio i pokretanje sudskih postupaka protiv nekih političara i medija.

---

image

Ante Rubeša posumnjao je, zajedno s Pupićem, u porijeklo Palekove imovine

 

Luka Gerlanc/Cropix
---

- Vidim da se lešinarenje nastavlja, samo naprijed, spreman sam, uskoro ćemo se vidjeti na sudu. Moji pokojni otac i mater, kao sinu jedincu, u nasljedstvo su ostavili stan. Oni su to stekli na pošteni način, svojim radom, i tu nema nikakve "priče. Drugi stan sam dobio od tetke, jer sam jedini muški nasljednik u obitelji.

Što se tiče novog automobila, ja sam i prije vozio BMW. Novi automobil je moja privatna stvar, za mene isto kao da sam kupio novi frižider, televizor ili motocikl. Ako oni imaju bilo kakve sumnje u neke nepravilnosti, neka slobodno svoja saznanja proslijede nadležnim institucijama. Ja se ničega ne bojim, odgovorio je Mario Paleka.

Odmah sutradan Pupić Bakrač je uzvratio - kako Paleka u svojoj prvoj reakciji ni na koji način nije spomenuo da u svom vlasništvu ima dva stana u novogradnji, Pupić Bakrač je objavio dokumente koji pokazuju da je Paleka zaista kupio dva potpuno nova stana.

---

image

BMW u vlasništvu Marija Paleke

/Slobodna Dalmacija
---

- On navodi kako je naslijedio stan od roditelja i tetke, a ovo su dokazi da je Mario Paleka u novoj zgradi na adresi Asje Petričić 5A i 5C kupio dva stana i garažu direktno od tvrtke "Projekt Mocire" d.o.o. Ti stanovi i garaža nisu bili prethodno vlasništvo niti njegovih roditelja niti njegove tetke - poentirao je Pupić Bakrač.

A onda se neobično opširnim priopćenjem još jednom javio Mario Paleka, podsjećajući da direktori TZ-a ne podliježu obvezi objave imovinske kartice, ali on to čini zbog interesa javnosti.

‘Evo mog testa na droge!‘

- Točno je da sam vlasnik dvaju stanova u novogradnji u Ulici Asje Petričić 5. Ti su stanovi kupljeni nakon što sam prodao dva starija stana od kojih je jedan naslijeđen od mojih roditelja preminulih prije više od deset godina, a drugi od moje neudane tete Anđele Paleke koja je preminula prije gotovo dvije godine. Nije imala drugih nasljednika, a ja sam s njom imao ugovor o doživotnom uzdržavanju koje je trajalo dugi niz godina. Imam još dvije živuće tete kojih sam također nasljednik, naveo je Paleka, potvrđujući da je nedavno kupio polovni BMW iz 2021. godine, ali da je BMW vozio i prije nego je postao direktor TZ-a.

---

image

Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija
---

Nemalo iznenađenje Paleka je izazvao i "širenjem" priče o svojom imovini na jednu odavno apsolviranu temu u kojoj se njegovo ime spominjalo u kontekstu krađe jakni iz neke zadarske trgovine.

- I da konačno raščistimo optužbe s ukradenim jaknama. Već sam više puta javno objasnio da su te jakne pronađene u vozilu koje mi je bilo ukradeno. Protiv mene se ni tada, ni prije ni kasnije, nije vodio nikakav kazneni postupak.

Da jesam, ne bih mogao biti izabran za direktora TZ-a, odnosno dostaviti potvrdu o nekažnjavanju. Usput, zbog objavljene neistinite informacije u Jutarnjem listu o mojem sudjelovanju u krađi jakni, nakon tužbe sam od medijske kuće EPH dobio novčanu odštetu i javni demantij, kazao je sada Paleka.

A onda je, da bi iznenađenje bilo potpuno, objavio i ovo:

- Za kraj: dostavljam svoj test na droge koji sam napravio po povratku iz SAD-a, a koji će mi poslužiti kao jedan od argumenata na sudu kad se tamo nađem s onima koji su mene i druge sudionike putovanja optuživali za drogiranje i pijančevanje - zaključio je Paleka u zasad završnoj epizodi medijskog rata koji će biti nastavljen kroz sudske postupke.

---

image

Zgrada u kojoj je Mario Paleka kupio dva stana

/Slobodna Dalmacija
------
image

Dokumenti o kupnji stanova

------
image

Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija
------
image

Test Marija Paleke na droge

/Slobodna Dalmacija
------
image

Eno-gastro prezentacija u restoranu ‘Delmonico‘s‘ u New Yorku

---

---

‘Paleka je obožavatelj i skupih satova...‘

- Spomenuti BMW je model BMW 520 d, noviji model, čiji osnovni tip košta 66.000 eura. Budući da je Paleka ljubitelj skupih detalja, ne sumnjam da je BMW napucan dodatnom opremom te da mu je cijena znatno veća od osnovne. I stanove i garažu i BMW Paleka je sakupio u godinu - dvije dana kako je razvidno iz priložene dokumentacije - navodi Pupić Bakrač, dodajući da je Paleka obožavatelj i skupih satova, pa možda ima još toga što nije razotkriveno.

---

---

Paleka: ‘U New Yorku je obavljen odličan promocijski posao!‘

Svi traženi dokumenti i računi iz New Yorka su dostavljeni i javno objavljeni, ali su ih pojedini ‘novinari‘, baveći se, kao, ‘istraživačkim novinarstvom‘, objavljivali kao nekakav svoj veliki tragalački uspjeha. Još kad se u sve uključi i medijski polusvijet koji ni za sebe ni za druge ne osjeća ni trunke osnovnog ljudskog dostojanstva, kad se sustavno plasiraju neistine, izmišljene priče i gomila neargumentiranih gluposti, naravno da sve postaje afera - kazao je Paleka, koji i sada ostaje kod svoje prvotne ocjene o uspješnom putu u New York.

- Odgovorno i ovdje tvrdim: U New Yorku je Turistička zajednica Zadar s nizom suradnika i partnera (zadarskih tvrtki i malih proizvođača), koji su darovali svoje proizvode za gastronomsku prezentaciju, napravila odličan promocijski posao.

Bili smo na pravom mjestu u pravo vrijeme, daleko više nego za prve prezentacije u istom gradu 2020. koja, začudo, nikome nije zasmetala. Nažalost, pandemija je prekinula kontinuitet komunikacije Zadra s američkim turističkim tržištem. Sad smo se ponovno uspješno vratili i u vlastitom gradu doživjeli to što smo doživjeli - zaključio je Mario Paleka.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RAT - PALEKA I DRUGI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => RAT - PALEKA I DRUGI 2 0 6203 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-14 15:18:31 [created_by] => 3198 [created_by_alias] => Predrag Opačić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-16 14:00:12 [modified_by] => 3198 [publish_up] => 2023-12-16 13:56:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=DOSJE ZADAR: test na drogu, jakne, 5A i 5C, BMW, suđenje i lešinarenje, skupi put u SAD-u i večera u 'Delmonico's-u',... page_title=DOSJE ZADAR: test na drogu, jakne, 5A i 5C, BMW, suđenje i lešinarenje, skupi put u SAD-u i večera u 'Delmonico's-u',... [metakey] => mario paleka, Test na droge, Turistička zejednica, Zadarska svađa [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/14\/21611678.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/26214512.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/26214513.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/26214514.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/26214515.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/26214516.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/26214620.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/25929437.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/25169848.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/14\/24315049.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Zvonko Pavi\u0107\/Cropix","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija"," ","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mario Paleka vi\u0161e nije \u0161ef HTZ-a, ovdje je u Vi\u0161njiku s Renatom Sopekom<\/p>","

BMW u vlasni\u0161tvu Marija Paleke<\/p>","

Dokumenti o kupnji stanova<\/p>","

Zgrada u kojoj je Mario Paleka kupio dva stana<\/p>","

Dokumenti o kupnji stanova<\/p>","

Dokumenti o kupnji stanova<\/p>","

Test Marija Paleke na droge<\/p>","

Eno-gastro prezentacija u restoranu \u2018Delmonico\u2018s\u2018 u New Yorku<\/p>","

Marko Pupi\u0107 Bakra\u010d ne prestaje s napadima na Paleku<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Ante Rube\u0161a posumnjao je, zajedno s Pupi\u0107em, u porijeklo Palekove imovine<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_21611678_1920.jpg":"1920x1080","k_21611678_1280.jpg":"1280x1280","k_21611678_1024.jpg":"1024x1024","k_21611678_640.jpg":"640x640","k_21611678_480.jpg":"480x480","k_21611678_340.jpg":"340x340","k_21611678_220.jpg":"220x220","o_21611678_1280.jpg":"1280x853","o_21611678_1024.jpg":"1024x682","o_21611678_640.jpg":"640x426","o_21611678_480.jpg":"480x320","o_21611678_340.jpg":"340x226","o_21611678_220.jpg":"220x146","h_21611678_1280.jpg":"1280x854","h_21611678_1024.jpg":"1024x683","h_21611678_640.jpg":"640x427","h_21611678_480.jpg":"480x320","h_21611678_340.jpg":"340x227","h_21611678_220.jpg":"220x147","pp_21611678_1280.jpg":"1280x1628","pp_21611678_1024.jpg":"1024x1303","pp_21611678_640.jpg":"640x814","pp_21611678_480.jpg":"480x611","pp_21611678_340.jpg":"340x432","pp_21611678_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1050x777","hd_26214512_1920.jpg":"1920x1080","k_26214512_1280.jpg":"1280x1280","k_26214512_1024.jpg":"1024x1024","k_26214512_640.jpg":"640x640","k_26214512_480.jpg":"480x480","k_26214512_340.jpg":"340x340","k_26214512_220.jpg":"220x220","o_26214512_1280.jpg":"1280x947","o_26214512_1024.jpg":"1024x757","o_26214512_640.jpg":"640x473","o_26214512_480.jpg":"480x355","o_26214512_340.jpg":"340x251","o_26214512_220.jpg":"220x162","h_26214512_1280.jpg":"1280x854","h_26214512_1024.jpg":"1024x683","h_26214512_640.jpg":"640x427","h_26214512_480.jpg":"480x320","h_26214512_340.jpg":"340x227","h_26214512_220.jpg":"220x147","pp_26214512_1280.jpg":"1280x1628","pp_26214512_1024.jpg":"1024x1303","pp_26214512_640.jpg":"640x814","pp_26214512_480.jpg":"480x611","pp_26214512_340.jpg":"340x432","pp_26214512_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1408x777","hd_26214513_1920.jpg":"1920x1080","k_26214513_1280.jpg":"1280x1280","k_26214513_1024.jpg":"1024x1024","k_26214513_640.jpg":"640x640","k_26214513_480.jpg":"480x480","k_26214513_340.jpg":"340x340","k_26214513_220.jpg":"220x220","o_26214513_1280.jpg":"1280x706","o_26214513_1024.jpg":"1024x565","o_26214513_640.jpg":"640x353","o_26214513_480.jpg":"480x264","o_26214513_340.jpg":"340x187","o_26214513_220.jpg":"220x121","h_26214513_1280.jpg":"1280x854","h_26214513_1024.jpg":"1024x683","h_26214513_640.jpg":"640x427","h_26214513_480.jpg":"480x320","h_26214513_340.jpg":"340x227","h_26214513_220.jpg":"220x147","pp_26214513_1280.jpg":"1280x1628","pp_26214513_1024.jpg":"1024x1303","pp_26214513_640.jpg":"640x814","pp_26214513_480.jpg":"480x611","pp_26214513_340.jpg":"340x432","pp_26214513_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1048x782","hd_26214514_1920.jpg":"1920x1080","k_26214514_1280.jpg":"1280x1280","k_26214514_1024.jpg":"1024x1024","k_26214514_640.jpg":"640x640","k_26214514_480.jpg":"480x480","k_26214514_340.jpg":"340x340","k_26214514_220.jpg":"220x220","o_26214514_1280.jpg":"1280x955","o_26214514_1024.jpg":"1024x764","o_26214514_640.jpg":"640x477","o_26214514_480.jpg":"480x358","o_26214514_340.jpg":"340x253","o_26214514_220.jpg":"220x164","h_26214514_1280.jpg":"1280x854","h_26214514_1024.jpg":"1024x683","h_26214514_640.jpg":"640x427","h_26214514_480.jpg":"480x320","h_26214514_340.jpg":"340x227","h_26214514_220.jpg":"220x147","pp_26214514_1280.jpg":"1280x1628","pp_26214514_1024.jpg":"1024x1303","pp_26214514_640.jpg":"640x814","pp_26214514_480.jpg":"480x611","pp_26214514_340.jpg":"340x432","pp_26214514_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1454x771","hd_26214515_1920.jpg":"1920x1080","k_26214515_1280.jpg":"1280x1280","k_26214515_1024.jpg":"1024x1024","k_26214515_640.jpg":"640x640","k_26214515_480.jpg":"480x480","k_26214515_340.jpg":"340x340","k_26214515_220.jpg":"220x220","o_26214515_1280.jpg":"1280x678","o_26214515_1024.jpg":"1024x542","o_26214515_640.jpg":"640x339","o_26214515_480.jpg":"480x254","o_26214515_340.jpg":"340x180","o_26214515_220.jpg":"220x116","h_26214515_1280.jpg":"1280x854","h_26214515_1024.jpg":"1024x683","h_26214515_640.jpg":"640x427","h_26214515_480.jpg":"480x320","h_26214515_340.jpg":"340x227","h_26214515_220.jpg":"220x147","pp_26214515_1280.jpg":"1280x1628","pp_26214515_1024.jpg":"1024x1303","pp_26214515_640.jpg":"640x814","pp_26214515_480.jpg":"480x611","pp_26214515_340.jpg":"340x432","pp_26214515_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1533x784","hd_26214516_1920.jpg":"1920x1080","k_26214516_1280.jpg":"1280x1280","k_26214516_1024.jpg":"1024x1024","k_26214516_640.jpg":"640x640","k_26214516_480.jpg":"480x480","k_26214516_340.jpg":"340x340","k_26214516_220.jpg":"220x220","o_26214516_1280.jpg":"1280x654","o_26214516_1024.jpg":"1024x523","o_26214516_640.jpg":"640x327","o_26214516_480.jpg":"480x245","o_26214516_340.jpg":"340x173","o_26214516_220.jpg":"220x112","h_26214516_1280.jpg":"1280x854","h_26214516_1024.jpg":"1024x683","h_26214516_640.jpg":"640x427","h_26214516_480.jpg":"480x320","h_26214516_340.jpg":"340x227","h_26214516_220.jpg":"220x147","pp_26214516_1280.jpg":"1280x1628","pp_26214516_1024.jpg":"1024x1303","pp_26214516_640.jpg":"640x814","pp_26214516_480.jpg":"480x611","pp_26214516_340.jpg":"340x432","pp_26214516_220.jpg":"220x280"},{"size0":"523x731","hd_26214620_1920.jpg":"1920x1080","k_26214620_1280.jpg":"1280x1280","k_26214620_1024.jpg":"1024x1024","k_26214620_640.jpg":"640x640","k_26214620_480.jpg":"480x480","k_26214620_340.jpg":"340x340","k_26214620_220.jpg":"220x220","o_26214620_1280.jpg":"1280x1789","o_26214620_1024.jpg":"1024x1431","o_26214620_640.jpg":"640x894","o_26214620_480.jpg":"480x670","o_26214620_340.jpg":"340x475","o_26214620_220.jpg":"220x307","h_26214620_1280.jpg":"1280x854","h_26214620_1024.jpg":"1024x683","h_26214620_640.jpg":"640x427","h_26214620_480.jpg":"480x320","h_26214620_340.jpg":"340x227","h_26214620_220.jpg":"220x147","pp_26214620_1280.jpg":"1280x1628","pp_26214620_1024.jpg":"1024x1303","pp_26214620_640.jpg":"640x814","pp_26214620_480.jpg":"480x611","pp_26214620_340.jpg":"340x432","pp_26214620_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x853","hd_25929437_1920.jpg":"1920x1080","k_25929437_1280.jpg":"1280x1280","k_25929437_1024.jpg":"1024x1024","k_25929437_640.jpg":"640x640","k_25929437_480.jpg":"480x480","k_25929437_340.jpg":"340x340","k_25929437_220.jpg":"220x220","o_25929437_1280.jpg":"1280x853","o_25929437_1024.jpg":"1024x682","o_25929437_640.jpg":"640x426","o_25929437_480.jpg":"480x319","o_25929437_340.jpg":"340x226","o_25929437_220.jpg":"220x146","h_25929437_1280.jpg":"1280x854","h_25929437_1024.jpg":"1024x683","h_25929437_640.jpg":"640x427","h_25929437_480.jpg":"480x320","h_25929437_340.jpg":"340x227","h_25929437_220.jpg":"220x147","pp_25929437_1280.jpg":"1280x1628","pp_25929437_1024.jpg":"1024x1303","pp_25929437_640.jpg":"640x814","pp_25929437_480.jpg":"480x611","pp_25929437_340.jpg":"340x432","pp_25929437_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25169848_1920.jpg":"1920x1080","k_25169848_1280.jpg":"1280x1280","k_25169848_1024.jpg":"1024x1024","k_25169848_640.jpg":"640x640","k_25169848_480.jpg":"480x480","k_25169848_340.jpg":"340x340","k_25169848_220.jpg":"220x220","o_25169848_1280.jpg":"1280x853","o_25169848_1024.jpg":"1024x682","o_25169848_640.jpg":"640x426","o_25169848_480.jpg":"480x320","o_25169848_340.jpg":"340x226","o_25169848_220.jpg":"220x146","h_25169848_1280.jpg":"1280x854","h_25169848_1024.jpg":"1024x683","h_25169848_640.jpg":"640x427","h_25169848_480.jpg":"480x320","h_25169848_340.jpg":"340x227","h_25169848_220.jpg":"220x147","pp_25169848_1280.jpg":"1280x1628","pp_25169848_1024.jpg":"1024x1303","pp_25169848_640.jpg":"640x814","pp_25169848_480.jpg":"480x611","pp_25169848_340.jpg":"340x432","pp_25169848_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_24315049_1920.jpg":"1920x1080","k_24315049_1280.jpg":"1280x1280","k_24315049_1024.jpg":"1024x1024","k_24315049_640.jpg":"640x640","k_24315049_480.jpg":"480x480","k_24315049_340.jpg":"340x340","k_24315049_220.jpg":"220x220","o_24315049_1280.jpg":"1280x851","o_24315049_1024.jpg":"1024x681","o_24315049_640.jpg":"640x425","o_24315049_480.jpg":"480x319","o_24315049_340.jpg":"340x226","o_24315049_220.jpg":"220x146","h_24315049_1280.jpg":"1280x854","h_24315049_1024.jpg":"1024x683","h_24315049_640.jpg":"640x427","h_24315049_480.jpg":"480x320","h_24315049_340.jpg":"340x227","h_24315049_220.jpg":"220x147","pp_24315049_1280.jpg":"1280x1628","pp_24315049_1024.jpg":"1024x1303","pp_24315049_640.jpg":"640x814","pp_24315049_480.jpg":"480x611","pp_24315049_340.jpg":"340x432","pp_24315049_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7758947 Threads: 4 Questions: 1564590273 Slow queries: 4772647 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111603189 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /dalmacija/obala/dosje-zadar-test-na-drogu-jakne-5a-i-5c-bmw-sudenje-i-lesinarenje-skupi-put-u-sad-u-i-vecera-u-delmonico-s-u-1347980 [printLink] => /dalmacija/obala/dosje-zadar-test-na-drogu-jakne-5a-i-5c-bmw-sudenje-i-lesinarenje-skupi-put-u-sad-u-i-vecera-u-delmonico-s-u-1347980?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 493304 [name] => Mario Paleka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mario-paleka [link] => /tag/mario-paleka ) [1] => stdClass Object ( [id] => 473585 [name] => test na droge [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => test-na-droge [link] => /tag/test-na-droge ) [2] => stdClass Object ( [id] => 740755 [name] => Turistička zejednica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-16 14:57:11 [main_article_id] => 0 [alias] => turisticka-zejednica [link] => /tag/turisticka-zejednica ) [3] => stdClass Object ( [id] => 740756 [name] => Zadarska svađa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-16 14:57:12 [main_article_id] => 0 [alias] => zadarska-svada [link] => /tag/zadarska-svada ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RAT - PALEKA I DRUGI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Dosje Zadar: Test na drogu, jakne, 5A i 5C, BMW, suđenje i lešinarenje, skupi put u SAD i večera u Delmonico‘su [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3198 [name] => Predrag Opačić [username] => predrag-opa-i [email] => predrag-opa-i@sd.hr [password] => $2y$10$y..QATXOiXmUfhMI1PM65uiyIpg5Jyy1b1x3fnOe7ZS4MwMIqLP/a [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/predrag-opacic-3198 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1716 [gender] => m [description] => [image] => 1716.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1716.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/21611678.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Zvonko Pavić/Cropix [mainImageDesc] =>

Mario Paleka više nije šef HTZ-a, ovdje je u Višnjiku s Renatom Sopekom

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/21611678.jpg [title] =>

Mario Paleka više nije šef HTZ-a, ovdje je u Višnjiku s Renatom Sopekom

Zvonko Pavić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/26214512.jpg [title] =>

BMW u vlasništvu Marija Paleke

/Slobodna Dalmacija ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/26214513.jpg [title] =>

Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/26214514.jpg [title] =>

Zgrada u kojoj je Mario Paleka kupio dva stana

/Slobodna Dalmacija ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/26214515.jpg [title] =>

Dokumenti o kupnji stanova

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/26214516.jpg [title] =>

Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/26214620.jpg [title] =>

Test Marija Paleke na droge

/Slobodna Dalmacija ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/25929437.jpg [title] =>

Eno-gastro prezentacija u restoranu ‘Delmonico‘s‘ u New Yorku

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/25169848.jpg [title] =>

Marko Pupić Bakrač ne prestaje s napadima na Paleku

 

 

Jure Mišković/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/14/24315049.jpg [title] =>

Ante Rubeša posumnjao je, zajedno s Pupićem, u porijeklo Palekove imovine

 

Luka Gerlanc/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U Zadru se odvija medijski, a vrlo je izgledan i pravosudni rat između Marka Pupića Bakrača i Ante Rubeše iz Akcije mladih i sada već bivšeg direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke.

Odnos Akcije mladih prema Paleki ostao je isti tijekom proteklih pet godina koliko je proveo na čelu gradske Turističke zajednice: smatrali su ga nesposobnim stranačkim kadrom koji je do mjesta direktora stigao samo zahvaljujući osobnom prijateljstvu s gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Vrlo jako protivljenje Palekinu dolaska na direktorsko mjesto vladalo je i u HDZ-u, ali je gradonačelnik Branko Dukić na svom kadrovskom rješenju inzistirao čak i onda kada su ankete provedene prije Palekina imenovanja pokazivale da Dukić puca u vlastitu nogu: Paleka je diplomirani kineziolog, a javnost je prepoznala da mu je ovo prvi susret sa sustavom kakav je Turistička zajednica, zbog čega je iznimno nizak postotak Zadrana podržao ideju o njegovu izboru za direktora.

U onom dijelu HDZ-a koji se tome protivio čak je ocijenjeno da je, uz neke druge Dukićeve kadrovske promašaje, to koštalo stranku na prošlim lokalnim izborima, ali ni to nije bila zapreka da Paleka uplovi u drugi mandat.

---

image

Marko Pupić Bakrač ne prestaje s napadima na Paleku

 

 

Jure Mišković/Cropix
---

Prvi nesporazum s javnosti imao je kao organizator famoznog koncerta Rite Ore u dvorani Višnjik, što je lokalna javnost procijenila kao potpuni debakl, a ništa bolje nije odjeknula ni odluka da bivši direktor Mario Paleka nakon ostavke ostane u Turističkoj zajednici kao savjetnik s neto plaćom od 2941 euro, što je samo 254 eura manje od plaće premijera Andreja Plenkovića od 3195 eura neto. Pogotovo što je visina Palekine plaće godinama bila "službena tajna", pa su Zadrani bez problema znali koliko je plaćen gradonačelnik, ali ne i direktor Turističke zajednice.

Stanovi, stanovi

Sve se dodatno razbuktalo nakon nedavne organizacije gastronomske ponude Zadra u New Yorku. Zbog skandaloznog ponašanja Mate Nižića, vlasnika restorana "Foša" i sina poznatog poduzetnika Zvonimira Nižića Grofa, Paleka je odmah nakon povratka iz Amerike podnio ostavku, a onda su kroz medije počele curiti informacije o visokim troškovima organizacije predstavljanja u čuvenom restoranu "Delmonico‘s", u prvom redu prijevoza namirnica iz Zadra do New Yorka, što je naišlo na žestoke kritike u javnosti.

A onda su Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač javno posumnjali u porijeklo Palekine imovine budući da je u kratkom vremenu kupio dva stana i novi BMW. Paleka ih je najprije uputio da svoja saznanja, ako imaju bilo kakvih sumnji, slobodno upute nadležnim institucijama, ali je najavio i pokretanje sudskih postupaka protiv nekih političara i medija.

---

image

Ante Rubeša posumnjao je, zajedno s Pupićem, u porijeklo Palekove imovine

 

Luka Gerlanc/Cropix
---

- Vidim da se lešinarenje nastavlja, samo naprijed, spreman sam, uskoro ćemo se vidjeti na sudu. Moji pokojni otac i mater, kao sinu jedincu, u nasljedstvo su ostavili stan. Oni su to stekli na pošteni način, svojim radom, i tu nema nikakve "priče. Drugi stan sam dobio od tetke, jer sam jedini muški nasljednik u obitelji.

Što se tiče novog automobila, ja sam i prije vozio BMW. Novi automobil je moja privatna stvar, za mene isto kao da sam kupio novi frižider, televizor ili motocikl. Ako oni imaju bilo kakve sumnje u neke nepravilnosti, neka slobodno svoja saznanja proslijede nadležnim institucijama. Ja se ničega ne bojim, odgovorio je Mario Paleka.

Odmah sutradan Pupić Bakrač je uzvratio - kako Paleka u svojoj prvoj reakciji ni na koji način nije spomenuo da u svom vlasništvu ima dva stana u novogradnji, Pupić Bakrač je objavio dokumente koji pokazuju da je Paleka zaista kupio dva potpuno nova stana.

---

image

BMW u vlasništvu Marija Paleke

/Slobodna Dalmacija
---

- On navodi kako je naslijedio stan od roditelja i tetke, a ovo su dokazi da je Mario Paleka u novoj zgradi na adresi Asje Petričić 5A i 5C kupio dva stana i garažu direktno od tvrtke "Projekt Mocire" d.o.o. Ti stanovi i garaža nisu bili prethodno vlasništvo niti njegovih roditelja niti njegove tetke - poentirao je Pupić Bakrač.

A onda se neobično opširnim priopćenjem još jednom javio Mario Paleka, podsjećajući da direktori TZ-a ne podliježu obvezi objave imovinske kartice, ali on to čini zbog interesa javnosti.

‘Evo mog testa na droge!‘

- Točno je da sam vlasnik dvaju stanova u novogradnji u Ulici Asje Petričić 5. Ti su stanovi kupljeni nakon što sam prodao dva starija stana od kojih je jedan naslijeđen od mojih roditelja preminulih prije više od deset godina, a drugi od moje neudane tete Anđele Paleke koja je preminula prije gotovo dvije godine. Nije imala drugih nasljednika, a ja sam s njom imao ugovor o doživotnom uzdržavanju koje je trajalo dugi niz godina. Imam još dvije živuće tete kojih sam također nasljednik, naveo je Paleka, potvrđujući da je nedavno kupio polovni BMW iz 2021. godine, ali da je BMW vozio i prije nego je postao direktor TZ-a.

---

image

Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija
---

Nemalo iznenađenje Paleka je izazvao i "širenjem" priče o svojom imovini na jednu odavno apsolviranu temu u kojoj se njegovo ime spominjalo u kontekstu krađe jakni iz neke zadarske trgovine.

- I da konačno raščistimo optužbe s ukradenim jaknama. Već sam više puta javno objasnio da su te jakne pronađene u vozilu koje mi je bilo ukradeno. Protiv mene se ni tada, ni prije ni kasnije, nije vodio nikakav kazneni postupak.

Da jesam, ne bih mogao biti izabran za direktora TZ-a, odnosno dostaviti potvrdu o nekažnjavanju. Usput, zbog objavljene neistinite informacije u Jutarnjem listu o mojem sudjelovanju u krađi jakni, nakon tužbe sam od medijske kuće EPH dobio novčanu odštetu i javni demantij, kazao je sada Paleka.

A onda je, da bi iznenađenje bilo potpuno, objavio i ovo:

- Za kraj: dostavljam svoj test na droge koji sam napravio po povratku iz SAD-a, a koji će mi poslužiti kao jedan od argumenata na sudu kad se tamo nađem s onima koji su mene i druge sudionike putovanja optuživali za drogiranje i pijančevanje - zaključio je Paleka u zasad završnoj epizodi medijskog rata koji će biti nastavljen kroz sudske postupke.

---

image

Zgrada u kojoj je Mario Paleka kupio dva stana

/Slobodna Dalmacija
------
image

Dokumenti o kupnji stanova

------
image

Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija
------
image

Test Marija Paleke na droge

/Slobodna Dalmacija
------
image

Eno-gastro prezentacija u restoranu ‘Delmonico‘s‘ u New Yorku

---

---

‘Paleka je obožavatelj i skupih satova...‘

- Spomenuti BMW je model BMW 520 d, noviji model, čiji osnovni tip košta 66.000 eura. Budući da je Paleka ljubitelj skupih detalja, ne sumnjam da je BMW napucan dodatnom opremom te da mu je cijena znatno veća od osnovne. I stanove i garažu i BMW Paleka je sakupio u godinu - dvije dana kako je razvidno iz priložene dokumentacije - navodi Pupić Bakrač, dodajući da je Paleka obožavatelj i skupih satova, pa možda ima još toga što nije razotkriveno.

---

---

Paleka: ‘U New Yorku je obavljen odličan promocijski posao!‘

Svi traženi dokumenti i računi iz New Yorka su dostavljeni i javno objavljeni, ali su ih pojedini ‘novinari‘, baveći se, kao, ‘istraživačkim novinarstvom‘, objavljivali kao nekakav svoj veliki tragalački uspjeha. Još kad se u sve uključi i medijski polusvijet koji ni za sebe ni za druge ne osjeća ni trunke osnovnog ljudskog dostojanstva, kad se sustavno plasiraju neistine, izmišljene priče i gomila neargumentiranih gluposti, naravno da sve postaje afera - kazao je Paleka, koji i sada ostaje kod svoje prvotne ocjene o uspješnom putu u New York.

- Odgovorno i ovdje tvrdim: U New Yorku je Turistička zajednica Zadar s nizom suradnika i partnera (zadarskih tvrtki i malih proizvođača), koji su darovali svoje proizvode za gastronomsku prezentaciju, napravila odličan promocijski posao.

Bili smo na pravom mjestu u pravo vrijeme, daleko više nego za prve prezentacije u istom gradu 2020. koja, začudo, nikome nije zasmetala. Nažalost, pandemija je prekinula kontinuitet komunikacije Zadra s američkim turističkim tržištem. Sad smo se ponovno uspješno vratili i u vlastitom gradu doživjeli to što smo doživjeli - zaključio je Mario Paleka.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Zvonko Pavić/Cropix /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija  /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija Jure Mišković/Cropix Luka Gerlanc/Cropix
Zvonko Pavić/Cropix

Mario Paleka više nije šef HTZ-a, ovdje je u Višnjiku s Renatom Sopekom

/Slobodna Dalmacija

BMW u vlasništvu Marija Paleke

/Slobodna Dalmacija

Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija

Zgrada u kojoj je Mario Paleka kupio dva stana


Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija

Dokumenti o kupnji stanova

/Slobodna Dalmacija

Test Marija Paleke na droge


Eno-gastro prezentacija u restoranu ‘Delmonico‘s‘ u New Yorku

Jure Mišković/Cropix

Marko Pupić Bakrač ne prestaje s napadima na Paleku

 

 

Luka Gerlanc/Cropix

Ante Rubeša posumnjao je, zajedno s Pupićem, u porijeklo Palekove imovine

 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/dosje-zadar-test-na-drogu-jakne-5a-i-5c-bmw-sudenje-i-lesinarenje-skupi-put-u-sad-u-i-vecera-u-delmonico-s-u-1347980 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=eea61d9b66d1ea3f96bc1386fb19de2060c51301 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Dosje+Zadar%3A+Test+na+drogu%2C+jakne%2C+5A+i+5C%2C+BMW%2C+su%C4%91enje+i+le%C5%A1inarenje%2C+skupi+put+u+SAD+i+ve%C4%8Dera+u+Delmonico%E2%80%98su&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fdosje-zadar-test-na-drogu-jakne-5a-i-5c-bmw-sudenje-i-lesinarenje-skupi-put-u-sad-u-i-vecera-u-delmonico-s-u-1347980 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fdosje-zadar-test-na-drogu-jakne-5a-i-5c-bmw-sudenje-i-lesinarenje-skupi-put-u-sad-u-i-vecera-u-delmonico-s-u-1347980 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RAT - PALEKA I DRUGI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ObalaRAT - PALEKA I DRUGI

Dosje Zadar: Test na drogu, jakne, 5A i 5C, BMW, suđenje i lešinarenje, skupi put u SAD i večera u Delmonico‘su

Piše Predrag Opačić
16. prosinca 2023. - 14:56

U Zadru se odvija medijski, a vrlo je izgledan i pravosudni rat između Marka Pupića Bakrača i Ante Rubeše iz Akcije mladih i sada već bivšeg direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke.

Odnos Akcije mladih prema Paleki ostao je isti tijekom proteklih pet godina koliko je proveo na čelu gradske Turističke zajednice: smatrali su ga nesposobnim stranačkim kadrom koji je do mjesta direktora stigao samo zahvaljujući osobnom prijateljstvu s gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Vrlo jako protivljenje Palekinu dolaska na direktorsko mjesto vladalo je i u HDZ-u, ali je gradonačelnik Branko Dukić na svom kadrovskom rješenju inzistirao čak i onda kada su ankete provedene prije Palekina imenovanja pokazivale da Dukić puca u vlastitu nogu: Paleka je diplomirani kineziolog, a jav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 04:31