StoryEditorOCM
ObalaUOČI SEZONE

Dalmatinski grad na atraktivnoj lokaciji nudi prostor za vinariju, evo koliki je najam i što zakupnik sve mora napraviti

23. veljače 2024. - 17:54

Raspisan je javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora površine 65,4 metra kvadratna u vlasništvu Grada Makarske, a koji se nalazi na Marineti.

Početni iznos mjesečne zakupnine prostora koji se daje u zakup na pet godina, namijenjenog za trgovačku djelatnost – vinariju je 1.171,99 eura bez PDV-a, a jamčevina iznosi 3.515,97 eura, također bez PDV-a.

Ponuda mora uključivati proizvode vlastite male proizvodnje iz asortimana vina i srodnih proizvoda te široku ponudu vina i srodnih proizvoda poput prošeka, rakija i likera te gastro ponudu malih proizvođača sireva i suhomesnatih proizvoda.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Ponuda također uključuje organiziranje dva tematska događanja u sklopu turističkih manifestacija sa popraćenom degustacijom ponude proizvoda.

Ponuditelji moraju biti upisani u vinogradarski registar i u registar trošarinskih obveza, a radi se osam mjeseci godišnje.

Zakupnik mora urediti prostor o svom trošku prema Odluci o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme na području kulturno povijesne cjeline grada Makarske i snosi troškove tekućeg održavanja poslovnog prostora - od čišćenja do popravaka na instalacijama kao i troškove električne energije, vode, odvoza otpada, telefona, grijanja, spomeničke rente, pričuve, komunalne naknade, naknade za uređenje voda i svega ostaloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:18