StoryEditorOCM
Dalmacijanezadovoljne baywatche zamijenit će sedam sugrađana i troje splićana

Makarski spasioci: Dali smo otkaz zbog šefa

Piše PSD.
1. kolovoza 2010. - 20:47

Nezadovoljni makarski spasioci u špici sezone dali su otkaz i napustili plaže.

- U prvom smo redu nezadovoljni voditeljem spasilačke službe, zbog kojega je lani otišlo troje ljudi. Novac nije najvažniji, ali nismo bili zadovoljni plaćom od 4000 kuna. Lani nas je bilo 10, a ove nas je godine radilo samo pet. Stalno je bilo trzavica između nas i voditelja.

- Na tornju bismo trebali stajati pola sata, a onda se smjenjivati, jer je neizdržljivo na +50, a nas se nekada prisiljavalo da po četiri sata ostanemo na promatračnici. Voditelj bi sjedio sa strane u hladu, nije bilo solidarnosti da nas zamijeni i pomogne nam, da budemo ekipa.

- Tražili smo da se zaposli još jedan spasilac, jer nam je teren 1800 metara plaže koju moramo kontrolirati. Obećali su nam riješiti probleme, ali nam se ništa nije promijenilo – ispričali su spasioci Mario Morović, Neven Popović, Alen Vujčić i Luka Skender.

Kako ne žele da njihovo odustajanje od posla postane slučaj, nisu htjeli stati pred kameru. Crveni križ, koji uspostavlja spasilačku službu, zaposlio je novih 7 spasilaca iz Makarske, a očekuje se dolazak jedne „Pamele“ i još dvojice iz Splita.

Nikša Vidoš, voditelj Gradskog centra “Osejava”, koji koordinira i nadzire rad spasilačke službe, pojasnio je da momci nisu uspjeli uskladiti privatne obveze sa službom. Ne mogu u istom danu svi ići na utakmice ili polagat ispite i ostaviti tornjeve praznima.

- Izlazili smo svakome ususret, ali kada posao nije dopuštao izostanak, ne treba okrivljavati voditelja službe ili bilo koga drugoga - kaže Vidoš.

Ana Dragičević
foto: ivo ravlić/cropix

Voditelj: Griješili su

U pisanoj izjavi voditelj Ante Ostojić je napisao da su spasioci griješili u poslu i nisu poštovali kodeks. “Spasioci su pokazali psihičku nespremnost.”

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 12:32