StoryEditorOCM
DalmacijaS OSMIJEHOM U ŠKOLU

Makarani iz EU fondova povukli 390 tisuća kuna za učenike s teškoćama u razvoju: osigurali im devet asistenata

Piše Nina Glučina
16. rujna 2016. - 01:19
presica_osmjeh1-140916

Unatoč složenijoj proceduri, nositelji projekta "S osmijehom u školu" uspjeli su dobiti sredstva iz EU fondova za financiranje pomoćnika u nastavi u dvjema makarskim osnovnim školama, što su i predstavili na konferenciji za novinare održanoj u hotelu "Osejava".

Makarski gradonačelnik Tonći Bilić, koji je nedavno u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta potpisao ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju, naglasio je kako su ove godine osigurali čak devet pomoćnika za trinaestero učenika.

– Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i osiguranja 311.100 kuna, ove godine uspjeli smo osigurati čak 390 tisuća kuna, s tim da će Grad iz svojeg proračuna izdvojiti 15 posto za ovaj projekt – veli Bilić, koji dodaje i to da se projekt "S osmijehom u školu" u Makarskoj provodi već devet godina, a zadnje dvije godine za njega osiguravaju sredstva iz EU fondova.

Svima jednaki uvjeti

Bilić je također zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u provedbi, te naglasio da je dugoročni cilj ovog projekta osiguravanje jednakih uvjeta školovanja za sve učenike na razini grada.

Inače, konferenciji su bili nazočni i Olivija Prodan Ravlić iz Udruge osoba s invaliditetom "Sunce", ravnateljice škola Renata Gudelj i Marica Gržić, psihologinja Marica Garmaz i pedagoginja Tanja Kontić, Marina Andačić Krivić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske i Lidija Vukadin Vranješ iz Odsjeka za projekte i razvoj Ureda gradonačelnika.

Predstavnicima medijima obratila se i Renata Gudelj, ravnateljica OŠ oca Petra Perice, koja je kazala kako se nada da će se pomoćnike u nastavi uspjeti osigurati i za preostalo dvoje učenika njihove škole, a Marica Gržić, ravnateljica OŠ Stjepana Ivičevića, spomenula je kako je u njihovoj školi u zadnjih osam godina radilo osam pomoćnika, na čemu zahvaljuje Gradu Makarskoj i Udruzi "Sunce".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 14:50