StoryEditorOCM
Dalmacijafešta u kambelovcu

"Krivi" spremili najbolje jelo s bobom

Piše PSD.
19. svibnja 2013. - 01:21
Rekordan broj udruga i grupa koje su pripremale delicije od boba na 8. Fešti o' boba, koja se održala u Kaštel Kambelovcu, pokazao je da je šaljivi nedjeljni slogan organizatora „Ne dolazite, ionako nas ime previše“ bio opravdan.

Čak 39 grupa ove je godine sudjelovalo u spravljanju različitih gastronomskih užitaka, a i ove se godine na stolovima našlo svega, od plodova mora i divljači pa do različitih kuhanih jela i slastica, u kojima je jedan od glavnih sastojaka bio bob.

No, među svim užicima za nepca, stručni žiri natjecanja ipak je odlučio da je najbolje jelo riblja čorba s bobom koju je pripremila ekipa Krivi, pa je njima pripao Grand prix ovogodišnje fešte.

Nagradu je dobila i ekipa udruge Mastrinka koji su pripremili bob s orzom, kao i palačinke s bobom i sirom, koje su pripremili učenici srednje škole Braća Radić.

Najbolje tradicionalno jelo je zelje s bobom i slanim inćunima, udruge Polantana, dok je najinovativnije jelo bila grancigula i kozice s bobom, udruge Šušur.

Na Fešti od boba proglašena je i najbolja ženska ekipa, a ta titula pripala je udruzi Karol Wojtyla, dok je u muškoj konkurenciji titula najbolje ekipe pripala skupini Intrada i ostali.

Iako su nagrade ovaj put ostale u Kaštelima, treba napomenuti da je na Fešti o' boba sudjelovao i značajan broj ekipa iz okolnih gradova i mjesta, a i brojni posjetitelji fešte, koji su imali priliku svu pripremljenu hranu isprobati, ove su godine došli iz susjedstva.

- Još jednom smo uspjeli zainteresirati širu javnost i organizirati feštu u kojoj je, osim uživanja u kuhanju i degustacijama, bilo odlične zabave i druženja. Ono što je važno je i činjenica da se na ovakav način i promovira kaštelanska tradicija, a posebno tradicijska kuhinja – kazao je Vlado Perišin iz Udruge o' boba, naglasivši da u udruzi već razmišljaju i planiraju kako bi se slijedeće godine Fešta o' boba održavala puna tri dana i to duž cijele kaštelanske obale.

JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 05:46