StoryEditorOCM
DalmacijaDJEČJEM VRTIĆU ‘Vanđela BožikoviĆ’ NAGRADA ŽUPANIJSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Hvar od morskih oblutaka

Piše PSD.
22. lipnja 2008. - 19:02

Ravnateljica Sanja Ćurin s kartolinama
Dječjem vrtiću “Vanđela Božiković” iz Hvara na natječaju Turističke zajednice SDŽ-a pripala je prva nagrada za grupni dječji likovni rad pod nazivom “Jubov na kamiku”.

Mališani su uz pomoć svojih teta složila Hvar od oslikanih morskih oblutaka, a na njima su prepoznatljivi motivi Lucićeva grada – loža, tvrđava, zvonik s katedralom, zdenac na Trgu sv. Stjepana, Arsenal, Franjevački samostan, ribar u brodu, putnički brod, sunce itd., da bi ih potom pohranili u škrinju kao pravo blago.

- Naši predškolci – Andro Novak, Paola Borčić, Dina Škoro, Dominik Bonković, Antonija Plazonja i Nina Franulović su, dakle, zaslužili zlatne plakete za osvojeno prvo mjesto, ali i novčanu nagradu od 8 tisuća kuna.

Taj novac bit će uplaćen vrtiću i poslužiti za nabavu didaktičke opreme, međutim, svi prvonagrađeni radovi na razini TZ SDŽ upućeni su u Zagreb kako bi zajedno s ostalim radovima iz Hrvatske konkurirali i za nagradu na državnoj razini – kazala je Sanja Ćurin, ravnateljica Dječjeg vrtića, dodavši da su oslikani obluci svoje mjesto našli i na forskim razglednicama.

Također su tiskane dvije mape po 13 kartolina.

mirko crnković / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:30