StoryEditorOCM
Dalmacijaviše stotina vikendica dobilo nove vlasnike, a oni bivši, većinom srbi, ostali su nedostupni hrvatskim poreznim organima

Grad Vis izgubio 5,2 milijuna kuna

Piše PSD.
24. kolovoza 2008. - 12:16

U izvješću o obavljenoj reviziji Državnog ureda za reviziju za 2007. godinu, najviše pozornosti vijećnika Gradskog vijeća grada Visa izazvala su kumulativna potraživanja od čak 5.203.530 kuna, što je 38,1 posto ukupno ostvarenih prihoda.

Iznos od 2.287.556 kuna odnosi se na neplaćene gradske poreze, koje većinom nisu plaćali bivši vlasnici nekoliko stotina tzv. srpskih vikendica na jugoistočnoj strani otoka, budući da su te nekretnine, kako je kazano, preko raznih mešetara promijenile vlasnika, a prijašnji vlasnici nisu dostupni hrvatskim poreznim organima.

Iz vida komunalne naknade, gradski proračun potražuje 1.586.938 kuna, a 730.982 kune odnose se na zakup poslovnih prostora. Većina tih potraživanja zapala je u zastaru, pa će, unatoč poduzetim mjerama ovrhe lokalne administracije, taj veliki financijski teret ostati u sferi gradske financijske “gimnastike” i doživjeti tužnu sudbinu otpisa.

Zato vijećnik NGL-a prof. Siniša Brajčić, nije bez razloga kazao “kako se radi o jednom cijelom proračunu Grada, koji je otišao u vjetar”, te dodao “kako je ovo sramota. A radi se o nekretninama kojima se trgovalo i mešetarilo”.

marko pečarević / epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:53