StoryEditorOCM
Dalmacijanaši mali genijalci

Fešta za najbolje osnovce Solina, Klisa, Muća i Dugopolja: Mi smo budućnost!

Piše PSD.
3. lipnja 2015. - 17:40
Za ukupno 107 osnovaca iz škola s područja grada Solina, te općina Klis, Muć i Dugopolje, koji su bili uspješni na školskim, županijskim i državnim natjecanjima, priređena je svečanost u Domu kulture Zvonimir u Solinu i dodjela nagrada.

Aktiv ravnatelja osnovnih škola s područja ispostave Solin već dvadeset godina priređuje ovu proslavu, a ovogodišnji domaćin bila je solinska osmoljetka ‘Don Lovre Katić’ i njezina ravnateljica Anđelka Slavić. Svečanost je održana pod motom “Ja sam tvrđava koja se ne predaje”, za što je inspiracija organizatorima bila pjesma Jure Kaštelana.
ne bojimo se...

U prigodnom programu sudjelovali su i učenici Sara Polić, Josip Galić, Toni Martinić, zbor OŠ “Don Lovre Katić” pod vodstvom prof. Slavice Dadić, plesni studio ‘Gita’, te voditeljice priredbe i dodjele priznanja, učenice Ivona, Anđela i Petra.

Među nagrađenima ima i osmaša za koje uskoro počinje novo, srednjoškolsko doba. Katarina Minga i Tina Volarević iz OŠ ‘Kraljice Jelene’, obje odlikašice, upisuju, najvjerovatnije, 5. gimnaziju, a poslije bi možda na farmaciju, kažu.

- Ne bojimo se gimnazije, imamo dobre temelje iz osnovne škole, poručuju solinske osmašice, a isto to potvrđuju i ostali vršnjaci Bruno Pleština i Ante Mandić iz OŠ ‘Don Lovre Katića’.

Bruno ima zacrtano, prvo MIOC, pa medicina, a Antin je put elektrotehnika, veli.

Luka Smoljo iz ‘Vjekoslava Paraća’ na županijskom je sudjelovao u natjecanjima iz geografije i informatike i planira sada upisati MIOC, a poslije možda FESB. Svi s nestrpljenjem čekaju u srednju, a za osnovnu će ih uvijek vezivati lijepe uspomene, a posebno prijatelji - uglas nam kažu.

Čestitke svim učenicima uputio je i Ivo Jurčević, voditelj Aktiva ravnatelja osnovnih škola s područja Ispostave Solin, pohvalio je kontinuirano održavanje ove svečanosti, te veliki trud učenika, kao i njihovih mentora, a i solinski gradonačelnik Blaženko Boban poželio im je nove medalje, pehare, nagrade, knjige... Ali, prije svega ugodan odmor na ljetnim praznicima.

Podršku učenicima došli su, među brojnim uzvanicima, dati i predstavnici susjednih općina, županije, župne zajednice, Agencije za odgoj i obrazovanje, kao i saborski zastupnik Jakša Baloević, koji je i ove godine pomogao kupnju knjiga kojima su uz priznanja nagrađeni učenici.

mia sesartić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 22:42