StoryEditorOCM
Dalmacijaobnovili 1600 metara prometnice, 50 metara ostavili

Čitluk: mještani blokirali cestu zbog asfaltiranja

Piše PSD.
24. srpnja 2009. - 14:13

Stipe i Šimun Vidić pokazuju gdje je prekinuto asfaltiranje
Mještani sinjskog naselja Čitluk jučer ujutro su blokirali lokalnu cestu i fizički i osobnim automobilima te pokušali spriječiti radnike Sinjske nadcestarije u započetom asfaltiranju.

Nakon poziva poslovođe, sinjska policija je uspjela deblokirati cestu uz opomenu mještanima da će ‘‘paukom’’ ukloniti auto, te podnijeti prekršajne prijave koje mogu rezultirati novčanim kaznama.

Što je bio razlog blokade, rekli su nam Šimun i Stipe Vidić koji su sudjelovali u blokadi.

- Asfalteri su došli jutros rano i počeli raditi. Kad su došli do samog kraja ceste koja prolazi kroz naselje, ostalo je još 50-ak metara baš na mjestu gdje je i okretište autobusa koji vozi na lokalnoj liniji djecu u školu. Tu su zastali i prekinuli. Pitali smo ih zašto i taj dio ne asfaltiraju, a oni su rekli da to nije županijska cesta - ispričao je Šimun Vidić.

Njegov susjed Stipe dodaje kako im poslovođa najprije nije htio dati objašnjenje, niti kontakt broj mobitela da pitaju nekog nadređenog, a potom ih je uputio na predsjednika Mjesnog odbora Čitluk Josipa Šošu.

- Poslovođa je pred nama na mobitel razgovarao sa Šošom koji se raspitivao što se događa, i poslovođa mu je rekao da ni on ne mora baš sve znati - rekao je Stipe Vidić.

Mještani smatraju da su ovim načinom stavljeni u kategoriju građana drugog reda.

Voditelj poslova u Sinjskoj nadcestariji Kosta Bulj rekao je da njegova radna ekipa samo radi ono što je dogovoreno u okviru redovitog održavanja, a posao je sklopljen s Upravom za županijske ceste.

U gradskim službama dobili smo informaciju da ovo asfaltiranje nije u okviru redovitog programa održavanja i asfaltiranja lokalnih gradskih prometnica. Doznali smo da se radi o poslu sklopljenom između HEP-a i Uprave županijskih cesta u svrhu popravljanja dijela ceste u dužini od 1600 metara.

Naime, prije izvjesnog vremena HEP je na tom dijelu gradio novu trafostanicu i kopao kanale zbog polaganja kabela. Zbog radova došlo je do oštećenja na cesti, pa je HEP preuzeo obvezu financiranja popravka i vraćanja prometnice u prijašnje stanje.

Osim toga, izvođač radova kaže kako sporni dio za koji su mještani tražili novi sloj asfalta, osim što nije bio u planu za radove, nije u tako kritičnom stanju da bi se morao postavljati novi sloj asfalta.

Mještani inzistiraju na tome da se i tih 50-ak metara presvuče, a sumnjaju da je kamion asfalta koji je dostatan za taj dio otišao na neku drugu lokaciju, ali to ne mogu dokazati.

Vito Perić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 12:04