StoryEditorOCM
Zadar plusTHE TELEGRAPH SASTAVIO LISTU JELA KOJE NE SMIJETE PROPUSTITI U HRVATSKOJ

Gligorin sir na prvom mjestu!

Piše Zadarski.hr
4. lipnja 2018. - 12:44
sirana_gligora4-270314.JPG

U seriji članaka o najboljim jelima u najpoznatijim europskim destinacijama koje objavljuje britanski The Telegraph, stručnjak za lokalnu ponudu u Hrvatskoj, sastavio je listu 10 jela koja svakako ne smijete propustiti probati ako posjetite našu malu zemlju.

Na listi se tako nalazi salata od hobotnice, crni rižoto, tjestenina s tartufima, brudet, škampi na buzaru, svježa riba, sarma, janjetina i jela ispod peke.

Ono prvo i najbolje koje preporučuje britanski The Telegraph upravo je delicija našeg otoka – paški sir.

I to ne bilo koji već onaj Sirane Gligora gdje ga je, prema njima, najbolje i probati.

– Stjenoviti otok Pag poznat je po svojoj izdržljivoj ovci koja se hrani divljim biljem, poput ružmarina. Ovčje mlijeko koristi se za stvaranje Paškog sira, koji dozrijevanjem postaje sve teži, suhlji i slaniji, nešto poput talijanskog Pecorina. Svakako posjetite Siranu Gligora na Pagu za degustaciju ove delicije, stoji u tekstu The Telegrapha o paškom siru.

26. studeni 2024 19:59