StoryEditorOCM
SportDAN POSLIJE DERBIJA

Trener Primorca: Pobijedili smo, ali mogli smo i više. Trener Posedarja: Kad smo primili gol, raspali smo se...

Piše I. Gjergja
11. listopada 2020. - 12:07

Nakon odigranih 90 minuta na igralištu Kazimir i Silvio u Biogradu gdje je Primorac u derbiju porazio HV Posedarje s visokih 4:0, teško je reći nešto novo. Sve se vidjelo na travnjaku, pobjeda u županijskom „el clasicu” zasluženo je pripala ekipi Mirka Labrovića.

Do primljenog gola Posedarci su bili ravnopravni. Imali su svoje dvije poluprigode, no nakon primljenog gola Vodopije u 29. minuti, kao da su "pukli". Nije više bilo igre i slabo se kontrolirao protivnik. Sporadično bi se nešto učinilo, ali to nije donijelo rezultat.

image
Momčad Primorca iz Biograda
I. Gjergja

Na drugoj strani trostruki strijelac Luka Vodopija prometnuo se u igrača utakmice. Taj "car peterca", kako ga zovu, odradio je utakmicu za najveću ocjenu, dakako, uz pomoć suigrača.

Posedarci su u sljedećem kolu slobodni i trener Kristijan Tuta, koji je, uzgred budi rečeno, izgubio „dobar glas” na utakmici, morat će dobro zapeti da ispravi greške u igri. Trener Primorca Labrović trenutno može biti spokojan, osigurali su domaće bodove i prikazana igra je bila na visini, ali ne smije se puno opustiti jer natjecanje je tek na početku.

- Čestitka igračima na pobjedi. Mora se priznati da smo od početka utakmice bili u velikom grču, očito je da nam domaće utakmice donose "sputanost", ne možemo igrati povezano kao što igramo na gostujućim terenima. Moji igrači su se borili, željeli su pobjedu i ostvarili je, a naš Luka Vodopija je proradio kad je trebalo. Što reći o Posedarcima? Nakon prvih pola sata kao da su se "ispuhali" kroz presing na našu zadnju liniju i čim smo dali gol njih nije više bilo. Nama je na ruku išlo i to što su igrali otvoreno. Možda smo mogli ostvariti veću pobjedu, ali ne treba sada o tome. Žao što na terenu nismo upražnjavali ono što radimo na treninzima kroz tjedan. Moji igrači kao da nisu bili dovoljno "žedni" da grogirana protivnika kazne s još golova. To je i razlog zašto smo dali samo sedam golova u devet utakmica. Glad igrača za golom, želja i ambicija mora postojati pa ćemo biti još kvalitetniji, kazao nam je vruć nakon susreta trener Primorca, Mirko Labrović.

image
Trener Posedarja Kristijan Tuta
I. Gjergja

Na njega se nadovezao trener Posedarja, Kristijan Tuta:

- Kad primimo zgoditak, kao što smo ga primili u 29. minuti, a i mi smo pali u igri. Ista se stvar događala i u prijašnjim utakmicama, što je pokazatelj da su nam prekidi postali problem. Vjerujte, ne znam kako taj problem riješiti. Pokušavali smo sa zonom, pa vratiti loptu unutra na skok, ali taj segment igre nam je ostao rak rana. Ovo je liga koja ne trpi takve padove i takve greške, ona traži čvrstinu, skok i borbu. Mi smo do 30. minute utakmice imali neke šanse, ali nismo mogli zabiti pogodak. Rekao bih d aje u pitanju ipak kvaliteta.

06. svibanj 2024 05:09