StoryEditorOCM
SportEUROPSKI KUP

Predsjednik Saveza, Dražen Adžić: "Kakva je slika iz Ražanca otišla u svijet! Vjerujem u veliki broj natjecatelja nagodinu..."

Piše Ivica Gjergja
1. listopada 2024. - 18:21

Nakon uspješnog završetka Europskog kupa u daljinskom plivanju u Ražancu, sreli smo Dražena Adžića, predsjednika Saveza za daljinsko plivanje Hrvatske i KDP Donat, te jednog od najzaslužnijih za ovaj događaj.

Na pitanje o dojmovima i budućim planovima, Adžić je optimistično odgovorio:

- Bit ću kratak, prema impresijama i dojmovima, nema sumnje da će iduće godine broj plivača biti veći od ovogodišnjih 80. Posebno nas veseli činjenica da nam je Europska aquatics federacija već tri dana nakon natjecanja ponovno dodijelila domaćinstvo za sljedeću godinu, točnije 27. rujna 2025. To je iznimno priznanje Ražancu i cijelom našem timu. Svi plivači su nas kontaktirali i uputili riječi hvale, a mnogi su već obećali povratak - rekao je.

Adžić se također zahvalio svim sponzorima, posebno Općini Ražanac, TZO Ražanac i svima koji su bili uključeni u organizaciju. Obećao je da će iduće godine događaj biti još bolji i veći.

image

pobjednik Ivan

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, natjecanje je započelo dva dana prije, 21. rujna, svečanim otvaranjem na glavnom trgu Gospe svetog Ružarija. Svi natjecatelji su bili pojedinačno predstavljeni, a natjecanje je otvorio državni tajnik Josip Pavić iz Ministarstva turizma i sporta, koje je ujedno bilo i pokrovitelj. Djeca iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje izvodila su pjesme na pet jezika, oduševivši publiku.

Sutradan, natjecanje je započelo u 9 sati, a muškarci su prvi krenuli na stazu od 10 kilometara, dok su žene startale pet minuta kasnije. Temperatura mora bila je 18,3 stupnja, a mirno more omogućilo je odlične uvjete za natjecanje. U natjecanju je sudjelovalo 60 plivača iz 16 zemalja, što je značajan uspjeh, pogotovo u usporedbi s drugim europskim destinacijama, poput Beograda i Ohrida, gdje je broj sudionika bio znatno manji.

U napetom finišu, pobjedu su odnijeli talijanski plivač Ivan Giovannoni s vremenom 1:53:32 te Njemica Lea Boy s vremenom 2:00:50. Na proglašenju pobjednika atmosfera je bila izvanredna – uz pjenušac, konfete i bengalke, Ražanac je pružio nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

image

pobjednik Ivan

Privatni Album/Slobodna Dalmacija
image

pobjednik Ivan

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Svi sudionici, plivači, treneri i delegati europske federacije napustili su Ražanac s najboljim dojmovima, pohvaljujući ljepotu prirode, bistro more, izvrsnu hranu i gostoljubivost lokalnog stanovništva. Na temelju ovogodišnjeg uspjeha, Ražanac je zasluženo dobio organizaciju utrke i sljedeće godine, što je velika čast i priznanje za cijeli tim.

01. listopad 2024 18:22