StoryEditorOCM
SportTAEKWONDO

Na turniru "Čigra Open" u Zagrebu, mladi Zadrani iz "Plovanije" uzeli čak osam medalja!

Piše Ivica Gjergja
2. listopada 2023. - 12:58

U Domu sportova u Zagrebu održan je turnir "Čigra open" te "Čigra Limač open“, natjecanje za dobne kategorije limači, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u taekwondo-u. Na natjecanju je bilo 504 natjecatelja, iz 49 klubova iz 4 države. Na prestižnom kriterijskom natjecanju za Grad Zagreb, zadarsku TKD Plovaniju predstavljalo je devet boraca, te su se natjecali u konkurenciji borbi i formi.

U borbama su Plovaniju predstavljali: Gabrijel Kraljev u kategoriji limači -30 kg koji je prvi svoj nastup u ovom sportu okrunio zlatom nakon dvije pobjede. Luana Lleshi u kategoriji limača -23 kg je u polufinalu za jedan bod razlike izgubila te tako propustila ulazak u finale i osvojila brončanu medalju. Leona Lleshi u kategoriji mlađih kadetkinja -33 osvojila je zlato nakon tri uvjerljive pobjede.

Nika Kulaš u kategoriji juniorke -55 kg osvojila je treće mjesto (broncu).

U tehničkoj konkurenciji odnosno u natjecanju izvođenja formi nastupili su: kadeti Rudolf Stura i Nandor Nagyvari i osvojili su treće mjesto (broncu). U juniorima Antonio Dellavia je iz natjecanja u natjecanje sve bolji - ovog puta izborio je prvo mjesto (zlato). Juniorka Lucia Ražnjević je nakon ljetnih praznika također poboljšala svoj nastup i zasjela na treće mjesto u svojoj konkurenciji. Stella Frleta u konkurenciji juniorki osvojila je 5. mjesto i ostala bez medalje, ali s obzirom da joj je ovo bio drugi nastup, a konkurencija je bila velika, ostvarenim su u klubu zadovoljni rezultatima.

-S natjecanja smo se vratili s osam osvojenih medalja i tako još jednom dokazali kako dobro radimo i da nam se trud isplatio. Iz nastupa u nastup sve više napredujemo i po broju natjecatelja i osvojenih odličja. Sezona je tek počela, prvo natjecanje je završilo i bolje nego što smo očekivali, a za nadolazeća natjecanja krećemo s pripremama već danas, kazao nam je vidno zadovoljan trener TKD Plovanija Antonio Čačić.

27. travanj 2024 12:13