StoryEditorOCM
SportNEREDI NA POLJUDU

Hajduk nakon divljanja Torcide čeka drastična kazna: HNS ovaj put vjerojatno neće stati na novčanoj sankciji...

Piše SPORT SD
4. travnja 2024. - 08:56

Utrčavanje navijača na teren i neredi na tribinama koji su se dogodili nakon završetka utakmice s Dinamom na Poljudu mogle bi Hajduk skupo stajati.

Naime, riječ je o puno težem incidentu nego što su oni koje gledamo iz utakmice u utakmicu, stoga HNS ovaj put možda neće stati na samo financijskoj kazni. Bijelima ovaj put prijeti igranje pred pred praznom sjevernom tribinom, a moža i pred praznim cijelim stadionom.

Za razliku od prvenstvenih utakmica, koje su pod ingerencijom disciplinskog suca Alana Klakočera, s obzirom na to da je riječ o susretu Kupa, ovaj put je nadležna Disciplinska komisija HNS-a čiji je predsjednik Marko Smolek.

Podsjetimo, nakon završetka utakmice polufinala Kupa između Hajduk i Dinama, navijači domaće momčadi probili su ogradu na sjevernoj tribini te utrčali na teren i pojurili prema jugu gdje su igrači i osoblje Dinama slavili pobjedu sa svojim navijačima.

Sramotne scene nakon završetka utakmice na Poljudu: navijači Hajduka utrčali u teren, dinamovci pobjegli u zadnji tren

Nakon reakcije policije, navijači Hajduka pobjegli su natrag na sjevernu tribinu te su neko vrijeme čupali sjedalice i bacali ih na policiju koja je osiguravala stadion na tartan stazi, kao i ostale predmete koji su im se našli pri ruci.

image
Cropix/
image
Cropix/
image
Cropix/
image
Cropix/

Kada se tribina raščistila, na tartan stazi je ostala gomila iščupanih stolica, a sjeverna tribina je bila dobrano opustošena.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Cropix/

S obzirom na sve to, vrlo je vjerojatno da ovaj put sve neće ostati samo na financijskim sankcijama, već da Bijele čeka pražnjenje barem dijela stadiona.

29. travanj 2024 20:25