StoryEditorOCM
RegionalVIŠESTRUKO UBOJSTVO

Profil jedne od žrtava: Tedi Slamić je bio izvršni direktor trgovačkog poduzeća ‘Djelo‘

Piše Ivo Mikuličin/SD
30. siječnja 2021. - 16:18

Tko je bio ubijeni Tedi Slamić?

Tedi Slamić je bio izvršni direktor trgovačkog poduzeća „Djelo“, koje formalno ima sjedište u Unešiću, ali zapravo posluje mahom u Šibeniku. Unešić je potenciran vjerojatno zbog toga što su mu korijeni iz susjednog Ljubostinja.

Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade.

Otac mu se rastao od majke, pa je vođenje tvrtke praktički prepustio sinu Tediju.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Tedijev stric Dane istakao se tijekom Domovinskog rata pomoću šibenskom zavičaju u doba, dok je živio u Njemačkoj. Dane se vratio iz dijaspore, te kupio hotel „Borovnik“ u Tisnome, gdje se i Tedi spremao izgraditi (urediti) hotel „Stara škola“.

- Tedija sam poznavao kao korektnog i vrlo poduzetnog čovjeka. Upravo smo prije tri dana imali dogovor oko konačne uređenja tog hotelskog zdanja, kad sam na portalu pročitao strašnu vijest – kratko nam je, očito neraspoložen, kazivao Ivan Klarin, načelnik općine Tisno i bivši saborski zastupnik SDP-a.

Puno emotivnije reagirao je Žirjanin Maksim Roman, stari prosvjedni radnik i utemeljitelj „Centra za rehabilitaciju obitelj Roman“.

- Tedi je prema vani možda djelovao samo kao tvrdi,poduzetan čovjek, ali je zapravo bio nježan otac, obiteljski čovjek. Moja unučad se stalno igrala s njegovo dvoje djece. U njegovu stanu ili kod moga sina Zorana u zgradi na Šubićevcu – otkrio nam je Maksim.

29. lipanj 2024 20:49