StoryEditorOCM
Kalelarga‘NOVINARSKA AKCIJA‘

"Sačekuša" na 4 kantuna: Margetić i Bajlo zaskočili dr. Vrančića i provocirali pitanjima oko zemljišta nove zgrade Poliklinike, pozvana i policija...

Piše IN/BS
16. lipnja 2020. - 13:36

"Policija trenutno hapsi u Zadru novinare Domagoja Margetića i Hrvoja Bajla zbog postavljanja pitanja HDZ-ovom predsjedniku Gradskog vijeća o korupciji. Širite dalje!" - objavio je nezavisni novinar Domagoj Margetić na svojoj FB stranici u utorak oko 13 sati, nakon što se u središtu Zadra dogodio incident u koji je bio uključen i predsjednik Gradskog vijeća dr. Zvonimir Vrančić.

Prema pričama svjedoka s kojima smo razgovarali Margetić i Bajlo su prišli Vrančiću dok je mirno sjedio u društvu za stolom u kafiću "Toni" i počeli mu postavljati provokativna pitanja vezana uz njegove odluke kao bivšeg ravnatelja zadarske Opće bolnice i zadarskog gradonačelnika prije desetak godina u vezi prodaje zemljišta za novu zgradu poliklinike na Relji. Pritom su cijeli "razgovor" s Vrančićem snimali mobitelom kao dokaz svoje novinarske akcije.

Vrančić je bio vidno šokiran takvim ponašanjem Margetića i Bajla, a njegovo društvo je prigovaralo dvojici novinara što ga smetaju u privatnom vremenu, na što su im oni odgovorili kako imaju pravo snimati na javnoj površini.

- Ostavite me na miru - kazao im je Vrančić, ali novinarski dvojac nije posustajao.

U jednom trenutku Vrančić je pozvao policiju koja je ubrzo došla i legitimirala Margetića i Bajla. Vrančić je kazao policajcima kako zbog uznemiravanja želi podnijeti kaznenu prijavu, kao i da se osjetio u jednom trenutku i životno ugrožen nastupom agresivnog dvojca, pa su ga službenici pozvali u policijsku postaju na davanje iskaza. 

- Ne mogu sada razgovarati, u policiji sam. Nazovite me kasnije - kazao nam je dr. Vrančić nakon što smo ga nazvali u to vrijeme.

Pozadina slučaja koja je spojila Margetića i Bajla navodno ima veze s YouTube objavom Živka Šarića, vlasnikom srušene gostionice "Putnik" na Relji u kojoj teško optužuje jednog zadarskog odvjetnika za neprofesionalno zastupanje u imovinskom sporu kojeg je vodio s Gradom Zadrom oko visine naknade za izvlašteno zemljište za potrebe nove zgrade Poliklinike. Izvlaštenje je provela još bivša Općina Zadar, većina vlasnika je prihvatila procjene sudskih vještaka i dobila naknadu, ali ne i braća Šarić koja su pokrenula sudske postupke.

Neriješeni imovinski spor Grad Zadar je preuzeo kao pravni sljednik bivše općine, a kako se godinama nije rješavao tako je dočekao i Vrančića u njegovom mandatu na mjestu gradonačelnika. Vrančić je jednom prilikom predložio nagodbu oko iznosa za teren, ali su je Šarići odbili i nastavili sa sudovanjem..

U ponedjeljak su Margetić i Bajlo također snimajući mobitelima pokušali ući u gradsku upravu na Narodnom trgu kako bi istražili neke tragove u svojoj priči, ali ih je u tome spriječio zaštitar na ulazu koji je o svemu tome obavijestio i policiju.

28. svibanj 2024 09:57