StoryEditorOCM
4 kantunaODE ON

Evo zbog čega je podpredsjednik Gradskog odbora SDP-a Erol Gaši dao mandat na raspolaganje

Piše P.O.
6. prosinca 2022. - 20:40

Devetog siječnja sljedeće godine jednom će Zadraninu biti prvi radni dan u Briselu – od tog dana asistent hrvatske europarlamentarke Biljane Borzan postat će Erol Gaši, nekadašnji gradski vijećnik i aktualni podpredsjednik Gradskog odbora SDP-a. Gaši u briselskom uredu Biljane Borzan neće biti jedini Zadranin.

- Da, odlazim u Brisel. S Biljanom Borzan, zajedno s kolegom Svetozarom Sarkanjcem iz Osijeka, radim od 2014. godine kao jedan od njena dva asistenta za Hrvatsku, a sada bih trebao preuzeti zadaće njenog asistenta u Briselu. Jedna kolegica odlazi na porodiljni dopust do ljeta, ali u razgovorima s gospođom Borzan, moguće je da ću u Briselu biti do kraja njenog mandata, vjerojatno do svibnja ili lipnja 2024. godine kada bi trebali biti sljedeći izbori za EU parlament, kaže Gaši objašnjavajući da je i dosada barem jednom mjesečno putovao za Brisel.

- Odlazio sam u Brisel uglavnom s grupama posjetitelja ili prilikom nekih većih konferencija. Sada će to biti drugačije, svih 30 dana ću biti u Briselu, mada se na početku rada nisam vidio tamo. Ali, ta je priča nekako s vremenom sazrijevala. Čeka me drugačiji način rada, do sada sam se bavio tehničkom operativom, organizacijom okruglih stolova i putovanja ili suradnjom s hrvatskim medijima.

U briselskom Uredu Biljane Borzan je već jedan Zadranin...

- Kolega Nikola Turčinov je gore od 2013. godine. Murterin je, ali je studirao i ostao živjeti u Zadru. To je i kompliment ljudima koji su politički stasavali u Zadru, pogotovo zato što rade s hrvatskom europarlamentarkom koja nije iz Zadra.

Gaši u Brisel odlazi sam...

- Obitelj mi ostaje u Zadru. Starija kćer mi je u predškolskoj dobi, a drugoj je tek dvije godine i smatrao sam da bi bilo presebično da ih selim. A ovako ću imati i izuzetno jak motiv da, kad god uhvatim slobodnog vremena, dođem u Zadar.

Podpredsjednik ste GO SDP-a, znači li to da nećete zadržati tu dužnost?

- Svoj podpredsjednički mandat sam dao stranci na raspolaganje, ali ljudi iz zadarskog SDP-a su odlučili da ćemo vidjeti kako će to ići „na daljinu” jer se u rad stranke, primjerice na sjednice Gradskog odbora, mogu uključiti i video vezom. Vidjet ćemo kako će to funkcionirati, zaključuje Erol Gaši.

28. travanj 2024 05:17