StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE NEGO

Ante Rubeša: "Sve laži i objede o nekakvom nasilju, prijetnjama, šovinizmu i seksizmu s gnušanjem odbijam, ovo je podla politička podmetaljka"

Piše Zadarski.hr
2. veljače 2024. - 18:05

Nakon što smo objavili priopćenje Ivane Dević, prenosimo i odgovor prozvanog Ante Rubeše. 

"Dozvolite mi da reagiram na niz laži i objeda, koje je o meni izjavila Gđa. Ivana Dević, hdz-ova načelnica Lišana Ostrovačkih i zamjenica AGREE, izmišljene agencije za ruralni razvoj Zadarske županije sa sjedištem u centru Grada Zadra, najrazvijenijim središtem u Zadarskoj županiji. Na istoj se lokaciji nalazi pedijatar mog djeteta, koji mi se svaki put kad dovedem dijete žali, kako ga Zadarska županija tjera iz prostora „Stare hitne“ u Polikliniku, gdje nema ni prozora ni lavandina, a prostor je tri puta manji.

Tamo sam danas u jutarnjim satima vodio dijete od četiri godine, zbog povećane tjelesne temperature i kroničnog kašlja. Prilikom dolaska na parking primijetio sam da radnici preuređuju prostore te da je ograda zagradila pola parkinga. Odlučio sam produžiti na parking iza „Stare hitne“ u nadi da ću pronaći mjesto, kako bi što prije doveo dijete do doktora. Na „privatnom“ parkingu izmišljene agencije se nalazilo par automobila, koji su izlazili i ulazili na parking te je nastala gužva. Krenuo sam se parkirati na mjesto koje se oslobodilo ali me medicinska sestra koja se tu nalazila zamolila da ostavim to mjesto za njenu kolegicu, koja ima veći auto, a da se ja parkiram na mjesto, koje je do tad ona zauzimala. Poslušao sam gospođu i pričekao njenu kolegicu da se preparkira.

Kad sam se parkirao i izašao iz auta vidio sam neku „gospođu“, na sred ceste, koja je počela negodovati nad prometnim kolapsom, koji se odvijao na kako je sama izjavila „njenom“ parkingu. Gospođa je povišenim tonom govorila: „Kakav je ovo krkljanac? Što hoće ovi roditelji, neka budu sretni što sam im dopustila da se parkiraju na moj parking“. Pošto sam upoznat sa svim razinama pritisaka, koje doživljavaju pedijatri, koji su još uvijek situirani u kakvim takvim uvjetima (bar imaju lavandin), upitao sam gospođu da nije ona možda zaposlenica izmišljene agencije AGRRA, radi čijih uhljeba Zadarska županija tjera pedijatre u neuvjetne prostore Poliklinike. Kad mi je gospođa potvrdno odgovorila, pokušao sam joj objasniti da nije uredu da neka izmišljotina, kao što je ta agencija za ruralni razvoj ima prostore u centru grada, umjesto u nekom ruralnom središtu kao što su to bili Benkovac i Obrovac. Nakon te opaske produžio sam kod pedijatra i naš susret je završio.

Sve ove laži i objede o nekakvom nasilju, prijetnjama, šovinizmu i seksizmu s gnušanjem odbijam. Ovim putem želim iskazati da kao većina članova hdz-a, nemam ljubavnicu i ne tučem se sa ženama. Također nikad mi ne bi ni palo na pamet zatočiti tajnicu u ured, kao što je to napravio predsjednik županijskog hdz-a, koji je možda i uhljebio Gđa Dević u ovu izmišljenu agenciju. Ne sjećam se da je tada ni Gđa Dević ni zajednica hdz-ovih žena Katarine Zrinski, stala u obranu sirote tajnice, koja je trpjela napade ovog napaljenog krkana iz hdz-a. Žalosno u cijeloj prići je što Gđa Dević kao članica stranke osuđene za kriminalne radnje htjela ostvariti svojih 5 minuta slave na bolesti mog djeteta. To se da zaključiti iz njenog pamfleta, koji je eto stigla napisati za vrijeme radnog vremena, u kojem kaže da bi prvo pljunula sebi u šaku pa bi me onda zalepatila i objasnila mi kako se vozi.

Osobno smatram taj diskurs neprimjerenim za jednu damu, kako si tepa ova hdz-ovka iz Lišana Ostrovačkih, koja je i prije bila prozivana za uhljebništvo jer je godinama bila načelnica općine, koja broji stanovnika kao i moj portun u Petrićima. Žalosti me što moram zamarati javnosti odgovorom na ono što se može etiketirati isključivo kao podla politička podmetaljka. Odgovorno tvrdim da ću uvijek braniti interese građana, a pogotovo protiv pojedinaca, koji smatraju da im je Zadar, političko nasljeđe u kojem oni imaju prednost prije naroda- stoji u Rubešinom odgovoru. 

01. svibanj 2024 08:19