StoryEditorOCM
Crna kronikadovršena istraga

Policija objavila detalje nakon jučerašnjih uhićenja u Splitu: Svjedoku ubojstva dali 10.000 eura da bi lagao pred sudom

Piše Vijesti SD
1. listopada 2024. - 12:45

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u suradnji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu su dana 30. rujna 2024.g. dovršili kriminalističko istraživanje nad šest hrvatskih državljana.

Iz rezultata provedenog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su se 45-godišnjak,  39-godišnjak, 46-godišnjak, 37-godišnjak i 39-godišnjak, povezali u zajedničko djelovanje radi poduzimanja svih potrebnih radnji kako bi onemogućili istinito utvrđenje činjenica o događaju u kojemu je jedna osoba smrtno stradala, a druga teško ranjena, a vezano uz koji događaj se provodilo kriminalističko istraživanje u PU splitsko- dalmatinskoj, nakon toga i istraga Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, te potom i sudski postupak pred Županijskim sudom u Splitu.

Doznali smo imena uhićenih u akciji u Splitu. USKOK ima dokaze o tome tko je utjecao na Čabraju da promijeni iskaz?

Čabraja je iskaz o brutalnom ubojstvu mijenjao 3 puta, rekao je da su mu nudili novac. Evo tko je bio ubijeni Kaštelanin

Navedeni osumnjičenici su utjecali na sadržaj iskaza kojeg je pred sudom, kao ključni svjedok, trebao dati 33-godišnjak, ponudivši mu iznos od 10.000,00 eura u zamjenu za njima odgovarajući iskaz, a koji iznos je on i prihvatio, te primio i naposljetku u dva navrata pred Županijskim sudom u Splitu dao iskaz koji ne odgovara istini i povoljan je za optuženike. 

Na temelju naloga o pretrazi suca istrage Županijskog suda u Splitu izvršene su dokazne radnje pretraga osoba, domova i sredstava prijevoza kod 45-godišnjaka, 39-godišnjaka i 46-godišnjaka.

Služba organiziranog kriminaliteta PU splitsko- dalmatinske podnijela je Uredu za sprječavanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb kaznenu prijavu protiv 45-godišnjaka, 39-godišnjaka, 46-godišnjaka, 37-godišnjaka i 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sprječavanja dokazivanja u sastavu zločinačkog udruženja.

Također je podnesena kaznena prijava protiv 33-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo davanja lažnog iskaza. PU splitsko-dalmatinska predala je pritvorskom nadzorniku 45-godišnjaka, 39-godišnjaka i 46-godišnjaka, dok je 37-godišnjak i 33-godišnjak otprije nalaze u zatvoru, a 39-godišnjak je trenutačno nedostupan.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 12:46