StoryEditorOCM
Crna kronikašto se do sada zna?

Doznali smo imena uhićenih u akciji u Splitu. USKOK ima dokaze o tome tko je utjecao na Čabraju da promijeni iskaz?

Piše Vladimir Urukalo
30. rujna 2024. - 17:00
Čini se USKOK ima dokaze koji upućuju na to da je na Čabraju utjecano, da li prisilom ili nuđenjem veće svote novca, da promijeni iskaz u korist okrivljenih, a posebice ŠoljićaCropix

Tri osobe, već dobro poznate iz splitskog i kaštelanskog krim-miljea, uhićene su u ponedjeljak rano ujutro u policijskoj akciji koju su proveli policajci Službe organiziranog kriminaliteta  u koordinaciji s USKOK-om i to zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv pravosuđa, odnosno za sprječavanje dokazivanja.

Uhićeni su, doznajemo, Mihael Barun (45), Tonči Barišić zvani Masa te Mate Šuker (39), dok se Tomislav Šoljić (39) nalazi u bijegu već od prije i za njim je raspisana i tjeralica, petoosumnjičeni iz ove priče nalazi se u istražnom zatvoru u Gospiću, a radi se o Josipu Čubeliću Čubi (37), kojeg je USKOK nedavno optužio kao organizatora i vođu zločinačke organizacije koja je nabavljala kokain.

Po do sada poznatim informacijama, sva uhićenja vezana su za slučaj ubojstva Marija Boljata zvanog Pajkić koji je život izgubio u sukobu i pucnjavi sredinom lipnja 2020. godine u Kaštel Kambelovcu, odnosno za činjenicu da je Jozo Čabraja (koji se trenutno nalazi u Gospiću na odsluženju 11-godišnje zatvorske kazne zbog ubojstva Marina Matijaša u lipnju 2014. godine u Kaštel Novom – op.a.) bio ključni svjedok u suđenju koje se za njegovo ranjavanje i za Boljatovo ubojstvo sudi baš Tomislavu Šoljiću te Jakovu Šimiću, braći Mati i Josipu Šukeru, kao i Toniju Vitaljiću zvanom Kubura.

Majka ubijenog Boljata: Prvo što ću učiniti je otići na grob mojem Mariju. Čabraja? Vjerujem da se boji

Doznajemo nove detalje akcije USKOK-a u Splitu: upleteno je pet osoba, sve je vezano uz brutalno ubojstvo u Kaštelima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 17:00