<p>Fabricio Vežnaver, gastrokonzultant ‘Tommyja‘</p>
Zdravo i ukusno

Evo što najbolji hrvatski kuhar 2021. godine preporučuje da se nađe na pjatu za ovu jesen

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
21. rujna 2022. - 15:01

Fabricio Vežnaver, hrvatski kuhar 2021. godine i gastro konzultant Tommyja pripremio je recepte s klasičnim jesenskim namirnicama. 

-    Tu se nema što previše misliti. Buča je uvijek bila dostupna i šteta je da ne bude zastupljena na jesenskim pjatima. Zato smo odlučili spariti je u obliku pirea s purećim okruglicama. Istina, neki ljudi ne vole baš preveliku slatkoću ove namirnice, zbog čega smo je reducirali dodavanjem ljutine, odnosno čilija – tvrdi Fabricio dodajući kako je pire tek jedan od mali milijun načina pripreme bundeve, odnosno buče.

-    Kuhana, spremljena kao pire, pečena, u rižotu, juhi, ili, pak, kao desert spremljena u obliku pite ili kakvog nadjeva, bundeva je izvrsna i zdrava namirnica – ispričao nam je chef Vežnaver.

U aktualni sezonski meni je uvrstio i „tešku klasiku“ – panirane inćune, s još jednom jesenskom namirnicom – krumpirom, ovoga puta spremljenim na salatu.

-    Ne znam zašto smo se okrenuli ekskluzivnim ribljim jelima da se tako izrazim. Nema sramote u guštanju u inćunima. To je nekoć bilo siromašno jelo koje se sada vraća. I to je dobro, taj povratak na jednostavne recepte s dostupnim namirnicama – ispričao je chef Vežnaver dodajući da je za desert izabrao uistinu bogovsku kombinaciju okusa – kruške i čokolade omotanog u ukusan štrudel – još jedan od simbola jeseni. 

A, za samog chefa Fabricia, jesen ima okuse i mirise tartufa i kestena, no umjesto njih kao zadnje jelo je uvrstio pravu povrtnu bombu – rolice punjene blitvom, mrkvom, graškom, krumpirom i drugim ukusnim delicijama – za zdravu i ukusnu jesen!

_______________________

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 08:46