Overlay
za blistav ten

Znate li odabrati najbolju podlogu za svoj tip kože i efekt koji želite postići njenim nanošenjem? Pripazite, ove su stavke ključne! Nudimo i primjere

Piše Stil
21. siječnja 2022. - 16:13

Pronaći najbolju podlogu za make up može biti vrlo zeznut pothvat. Želite li potpunu ili laganu pokrivenost? Mat ili dewy look? Trebate li hladan ili topli podton? S obzirom da odgovarajuća podloga može šminkanje učiniti bržim i beskrajno ugodnijim pothvatom, o kvaliteti obavljenog posla da ne govorimo, pronalazak prave formule nije nešto što možemo tek tako otpisati...

Prije nego se uopće zaputite u potragu, definirajte osobne prioritete: preferirate li dewy blistavost ili ste više za baršunasto-mat finish te uzmite u obzir i to treba li vam formula za puno prekrivanje, kako biste izgledali najbolje tijekom cijelog dana, ili vam je dovoljan proizvod koji je više osvježenje za ten nego sredstvo za korekciju nepravilnosti. Kad ste se odlučili što vam točno treba i što želite postići, lakše ćete odabrati konkretan proizvod - primjerice, ako želite prirodan finish, odgovarat će vam i proizvodi bez posebnog aplikatora jer ćete podlogu nanositi prstima (koji će zagrijati formulu i tako joj omogućiti bolje prijanjanje što će omogućiti decentniji look).

Jasno, prije svega ovoga bitno je znati koji vam je točno tip kože, pa ako ste s time načisto i odlučili ste se kojem cilju težite, evo kako odabrati podlogu ovisno o vrsti tena.

Najbolja podloga za masnu ili mješovitu kožu je ona koja daje mat izgled jer pomaže u smanjenju neželjenog sjaja. Izbjegavajte formule za jako prekrivanje kako se pigment ne bi nataložio u pore i fine bore, što onemogućuje gladak izgled: za vas su optimalne formule za lagano ili srednje prekrivanje. Burberry Matte Glow Fluid Foundation ujednačava ton kože i pruža mat izgled, a istovremeno koži daje nježan sjaj. "Mat" i "sjajno" u jednom proizvodu? Oni koji su ga probali tvrde da je to ipak moguće...

Imate li, pak, suhu kožu, potražite proizvod na čijoj su ambalaži navedene riječi kao što su glow ili luminous (sjaj, svjetleće) te kojima su u sastavu sastojci za njegu kože poput hijaluronske kiseline i vitamina E. Ako vam je koža jako suha, prije nanošenja podloge trebali biste staviti hidratantni serum ili primer, tada će vam podloga biti ugodnija za nošenje. Vichy Mineral Blend Fluid Foundation obećava 24-satnu hidrataciju i svjež finiš, sadrži hidratantnu hijaluronsku kiselinu i sastojke koji hrane kožu.

Ključno pravilo za kupnju pudera za zrelu kožu glasi: samo lagano. Odaberite proizvod lagane formulacije, koji osigurava hidrataciju i blistavost. Teže formule često se natalože u finim borama i mogu prigušiti prirodni zdravi sjaj kože. Primjer koji zadovoljava ove uvjete je Sisley Phyto-Teint Nude Foundation čija je formula izuzetno lagana, na koži pruža osjećaj gotovo poput seruma i pruža joj blistavost s prirodnim izgledom prozračnog prekrivanja. 

Tražite li proizvod za jako prekrivanje, ne morate posegnuti za onima koji ostavljaju dojam teške, puderaste šminke. Kvalitetan proizvod za jako prekrivanje, a to je onaj s "full coverage" formulom, prikriva sve nedostatke, ujednačava ton kože i ispravlja boju, dok koža istovremeno izgleda svježe i blistavo. Primjer takvog proizvoda je MAC-ov Fix Fluid koji ne nudi samo potpuno prekrivanje i blistav sjaj, već traje 24 sata.

Pratite Stil i na Instagramu!

20. travanj 2024 13:33