Overlay
okviri lica

Želite savršene obrve? Ovo je sve što trebate znati o oblikovanju, bojanju i ‘next level‘ tretmanima, izdvajamo i proizvode uz koje ćete postići efekt iz salona

Piše Rebeka Pastuović
Foto Shutterstock 
12. svibnja 2022. - 21:37

Iako se na prvi pogled možda i ne čini tako, obrve igraju značajnu ulogu kod oblikovanja lica. Trendovi su se mijenjali kroz stoljeća, ali jedno je sigurno: bile su i ostale odličan način dodavanja karaktera licu. Na sam spomen ikona pop kulture poput Pamele Anderson, Brooke Shields, Fride Kahlo, prvo što nam padne na pamet su - njihove obrve. Za razliku od 90-ih kada su editorijalima, crvenim tepisima i srednjim školama dominirale tanke i stroge obrve na licima mladih djevojaka, u 2010-ima niz poznatih ljepotica pokrenuo je trend gustih, neposlušnih obrva, koji je uskoro zavladao čitavim svijetom. Simboli idealnih obrva današnjice su one Kim Kardashian, Care Delevingne, Lilly Collins i Emilije Clarke, a njihova lica često su inspiracija većini djevojaka pa pri odlasku na tretman obrva kozmetičarki samo pokažu: želim ovo.Beauty industriji kao i obično nije trebalo dugo da ispuni zahtjeve svojih klijenata pa su nam sve dostupniji različiti brow tretmani koji će nam omogućiti savršene, guste instagram- ready obrve, ali šarolikost ponuda često nas može zbuniti ili odvesti krivom izboru. Zbog toga smo odlučili uzeti stvar u svoje ruke i pripremiti vam vodič kroz najpopularnije tretmane obrva kako bismo vas usmjerili prema onom pravom.

image
Shutterstock 

OBLIKOVANJE  - Ovom procesu podliježu žene i muškarci svih godina, a cilj su mu uredne i njegovane obrve. Postoji nekoliko metoda, a svako ima svog favorita, ovisno o pragu tolerancije boli i brzini rasta dlačica.

1. PINCETA - Najuniverzalniji i uglavnom najjeftiniji među tretmanima oblikovanja obrva, koji možete raditi i kući ako ste uspješno savladali tehniku. Naša preporuka: prepustite se stručnjacima ako niste vješti s pincetom ili škaricama. Ovom tehnikom dlaka se odstranjuje iz korijena, a ne postoji rizik od pretjerano počupanih obrva ili oštećenja kože na tom dijelu lica. 

2. KONAC - Ova neobična tehnika nastala je u Indiji prije više stoljeća, a provjereno je i najpreciznija metoda uklanjanja dlačica. Bol pri samom procesu je jedva osjetna, što ju čini pogodnom za osjetljivu kožu, kao i eliminacija kemikalija korištenih na koži. Rezultati traju oko dva tjedna.

3. VOSAK - Oblikovanje obrva voskom koristi se kada se želi dodatno naglasiti izraženost luka obrve, a ako se pravilno nauči, uz kvalitetne materijale, može se odrađivati i doma. Sloj toplog voska nanosi se neželjene dlačice, a zatim se trakom tkanine odstranjuju s kože. Tretman ima dobre rezultate jer visoka temperatura voska otvara pore, što vodi uklanjanju dlačica bez pucanja, a rezultati traju i do tri tjedna. 

image
Shutterstock 

BOJANJE - Poznato je da su obrve sestre, a ne blizanke, stoga ako želite da izgledaju savršeno osuđeni ste na njihovo svakodnevno popunjavanje i iscrtavanje. Ako niste vješti s proizvodima za obrve ili svoju make up rutinu želite skratiti za jedan korak, predlažemo vam nekoliko najpoznatijih tehnika popunjavanja obrva.

1. BOJA ZA OBRVE - Tretman namijenjen za rijetke, svijetle obrve koje vape za popunjavanjem. Bezbolan je, kratkotrajan, a rezultati mogu potrajati i do tri mjeseca. Veganska boja pomiješana s 3 posto peroksida za aktiviranje rezultira prirodnom dimenzijom i punoćom.

2. HENNA - Drevni je postupak bojenja obrva i kože ispod biljkom Kanom koja se aktivira pomoću ružine vodice. Nakon čupanja obrva, nastala pasta nanosi se na obrve u željeni oblik s većim intenzitetom na vanjskome dijelu obrve. Idealna je za sve koji žele dugotrajnije rezultate od običnog popunjavanja bojom, ali nisu spremni na drastičnije tretmane. 

3. MICROBLADING - Kod ovog kozmetičkog tretmana obrve se popunjavaju unošenjem pigmenta ispod kože s ručnim alatom umjesto stroja, stoga se može smatrati i tetoviranjem. Ono što ovaj tretman čini tako uspješnim je oštrica stroja toliko uska da iscrtava "dlačice" oponašajući smjer rasta vaših obrva. Rezultat microbladinga izgleda jako prirodno, a traje preko godinu dana nakon čega ga je potrebno "osvježiti". Cijena ovog tretmana prelazi tisuću i pol kuna, ali s obzirom na njegovu prirodu, treba se smatrati investicijom i ne štedjeti na njemu kako ne biste zaglavili s lošim obrvama. Bol pri izvođenju postupka ovisi o osobnoj toleranciji, ali je opisana kao osjećaj grebanja.

NEXT LEVEL:

1. EKSTENZIJE - Ne toliko poznat tretman, u svojoj srži upravo je ono na što pomislite kada čujete riječ ekstenzije. Vaše prirodne obrve nadograđene su umjetnim dlačicama koje kozmetičar pričvršćuje kirurškim ljepilom. Nakon aplikacije ekstenzija, salon ćete napustiti s paperjastim obrvama sasvim prirodnog izgleda. Međutim, održavanje takvog izgleda iziskuje disciplinu u odlascima na korekcije, koje nemaju najpristupačniiju cijenu.

2. LAMINIRANJE - Proces je zbog kojeg će naše obrve izgledati začešljano i gusto u trajanju do šest tjedana. Sastoji se od tri koraka: prvo se nanosi otopina za trajnu koja ravna dlačice, zatim otopina za fiksiranje nakon koje ih se namješta u željeni položaj, a postupak se zaključuje nanošenjem seruma za obrve kako bi im se vratila vlaga. Ova tehnika funkcionira na svim obrvama, jer postojećim dlačicama daje definiciju i prividno gušći izgled. Često se koristi u kombinaciji s bojom ili hennom. 

image
Shutterstock 

NAŠI FAVORITI:

Ako niste spremni obvezati se na neku od opcija jer niste sigurni hoće li vam se svidjeti rezultati ili ste tip osobe kojoj stvari brzo dosade, evo nekoliko proizvoda za obrve iz naših kozmetičkih torbica koji bi vam se mogli svidjeti:

1. ZA AT HOME LAMINACIJU - NYX Professional Makeup:The Brow Glue

Popularan u čitavom svijetu, ovaj proizvod je sasvim proziran, brzo se suši i pomaže našim obrvama da prkose gravitaciji i do 16 sati. Također se ne "trusi" poput drugih gelova , a cijena mu je jako pristupačna.

2. UMJESTO HENNE ILI BOJANJA - Anastasia Beverly Hills: Dipbrow Pomade

Ovaj sveti gral proizvoda za obrve nezaobilazan je dio make-up kolekcije svakog vizažista. Osim što je visoko pigmentirana, nakon nanošenja četkicom ova pomada transformira se iz kremaste u vodootpornu, stoga nema straha za vaše obrve. Cijena joj nije najpristupačnija, ali proizvod traje jako dugo pa se takva investicija isplati.

3. AKO TEŽITE MICROBLADING LOOKU - Benefit: Precisely, My Brow Pencil

Prema Harper's Bazaar-u ovo je najbolja olovka za obrve, a specifična je po finom, uskom vrhu koji omogućava crtanje tankih linija nalik na dlačice za najprirodniji mogući efekt. Također nudi širok asortiman nijansi, a boja olovke ne oksidira već ostaje ista čitav dan, što je kod ovakve vrste proizvoda iznimno rijetko.

 

01. svibanj 2024 08:05