Overlay
Proljetni noviteti

Top koji ćemo sigurno nositi ovog proljeća zapravo uopće nije majica, već prsluk od trodijelnog odijela koji će izgledati sjajno u svim prigodama

Piše Stil
Foto BEFUNKY
9. ožujka 2021. - 21:55

Odavno smo odlučili biti samodiscipliniraniji što se tiče trendova, a 2020. nam je pokazala smjernice kako u tome biti što bolji. Iako bi se dizajneri trebali i dalje zalagati za bezvremenski pristup dizajnu koji daje prednost dugovječnosti, može biti prejednostavno demonizirati koncept trendova u cjelini.

Treba samo biti pažljiv da je ono što kupujemo u skladu s ostatkom naše garderobe i da ćemo to moći nastaviti nositi kad prođu vjetrovi koji dopuhuju taj trend. S time u mislila promatramo što nas očekuje ovoga proljeća u ponudama dućana, na profilima fashion influencerica i sl.

Prva stvar koju uočavamo da se vraća na velika vrata je prsluk. Moramo priznati da smo svoje prve nabavili već prije par sezona i usput vam otkrivamo mali trik. Prije nego što otrčite u shopping centar zavirite u svoj omiljeni second-hand gdje smo mi uspješno pronalazili razne modele nekoliko godina za redom. Od običnih crnih, do izvezenih svilenih prsluka, može se naći velik izbor.

Možda vas ovaj komad podsjeti na 90-te kad su ga nosile boemke iz Londona, ali ono što primjećujemo kod prsluka iz ovih novih, nikad luđe započetih 20-tih, je da se nosi poprilično minimalistički. U proljeće ćete ga najviše viđati nošenog na bijele majice kratkih rukava i široke traperice uz neke odgovarajuće sandale ili nošenog na golo tijelo uz jednostavan sako.

Kako budu dolazili topliji dani, izgledat će vrlo seksi uz jeans minice ili kratke hlačice. Kada dođe do evenata koji iziskuju malo više truda, nadamo se da će biti i takvih, uparite ga s hlačama od odijela koje ne moraju, ali i mogu biti iste boje i sličnog materijala.

Ako odjeću ne naručujete online, nego kao u dobra stara vremena odlazite osobno u dućan, zavirite i na muške odjele jer tamo zna biti kvalitetnijih prsluka po istoj cijeni. Malo ćete eksperimentirati s veličinama, a mi vam preporučujemo da vaš prsluk nigdje ne stoji pretjerano usko već da mu date malo 'lufta'. Ako niste sigurni gdje tražiti pronašli smo nekoliko dobrih ideja u online ponudi poznatih brendova među kojima se posebno ističu, a gle čuda, Arket i Mango.

image
MANGO
image
MANGO
image
ARKET
image
ARKET
image
H&M
23. travanj 2024 20:01