Overlay
nitko kao brigitte

Stil koji volimo kopirati svakog ljeta: ‘Božanstvena Bardot‘ inspiracija nam je za look djevojke s Francuske rivijere koji je uvijek u trendu

Piše Marija Mlačić
28. srpnja 2021. - 15:07

Brigitte Bardot je bila definicija it-djevojke. Njezine pjesme vrtjele su se na radiju, filmovi u kinima, a njene slike krasile su naslovnice nebrojenih časopisa. Mlade žene posvuda pokušavale su izgledati poput nje, imitirale su njenu frizuru, kopirale modne kombinacije i trudile se sve to upakirati u neodoljivi francuski šarm nalik njenom.

image
Kary Lasch/Afp/Profimedia

Stil i ljepota u medijima su joj priskrbili nadimak 'seksi mače' jer je bila prva koja je ponudila mladenačku alternativu formalnoj modi vremena kada se pojavila na sceni. Haljine s naborima i volanima zamijenile su stroge linije, cvjetni uzorci dosadnu i jednobojnu odjeću, a ipak je jako dobro znala nositi i jednostavnije kombinacije.

Osim po ljetnim haljinama bila je poznata i po klasičnoj kombinaciji 60-ih, crnim uskim hlačama koje otkrivaju gležnjeve, balerinkama i majici na prugice. Voljela je i midi haljine stisnute u struku koje su njenoj vitkoj figuri davale punoću pješčanoga sata. Čak i u tim 'ozbiljnijim' komadima izgledala je uvijek opušteno zahvaljujući svojoj razbarušenoj frizuri sa šiškama nalik zavjesama koje su zadnjih godina opet u modi. Čini se da će žene dok je svijeta i vijeka nositi njenu sliku kod frizera.

image
Profimedia

Sada kada dolazi ljeto bitno je napomenuti da je upravo ona popularizirala nošenje bikinija 1958. filmom 'I Bog stvori ženu' koji je postao instant hit tako da sljedeći put kada odjenete dvodijelni kupaći kostim možete zahvaliti i ovoj francuskoj divi.

image
Rhode, 3050 kn
image
Zara, 69 kn
image
Sezane, 1200 kn
image
Mango, 249 kn
image
Mary Mare, 12500 kn
image
Zara, 69 kn
image
Mango, 249 kn
image
Belize, 2960 kn
image
Mango, 249 kn
image
Saint Laurent, 2200 kn
image
Castañer, 1090 kn
image
Castañer, 650 kn
image
Dolce&Gabbana, 32700 kn
image
Sezane, 299 kn

Pratite Stil i na Instagramu!

17. travanj 2024 14:18