Overlay
Métiers d‘Art

Sofia Coppola predstavila novu Chanel kolekciju na jedinstven način: inspiracija je stigla s kultne adrese 31 Rue Cambon

Foto Christophe Archambault/AFP
21. srpnja 2020. - 19:41

Američka glumica i redateljica Sofia Coppola poznata je dugogodišnja miljenica modne kuće Chanel, a svojom kreativnom suradnjom s luksuznom kućom proslavila je i njihovu posljednju kolekciju 'Métiers d'Art'. 

Nakon što je prošle godine, poznata redateljica, potpisala umjetnički video uradak povodom predstavljanja ‘Mademoiselle Privé’ izložbe u Tokiju, Coppola je za modnu kuću Chanel snimila i objavila još jedan u nizu video uradaka, prezentirajući najnoviju kolekciju modne kuće - Métiers d'art.

Métiers d'art show 2019/2020, godišnja proslava modne kuće Chanel, odvila se u prosincu prošle godine. Nakon prezentacije kolekcije u izložbenoj dvorani Grand Palais na Champs-Élyséesu, zabava se uz večeru i ples nastavila u poznatom pariškom noćnom klubu, La Coupole, omiljenom mjestu za zabavu Karla Lagerfelda. 

Na zvjezdanoj zabavi manekenke, uključujući Gigi Hadid, Vittoriu Ceretti i Monu Tougaard,  slavile su uz poznate goste - Kristen Stewart, Lily Rose Depp, Margaret Qualley i druge - gdje su uživali u live nastupu belgijske pjevačice Angèle, a intimnu atmosferu uhvatili su Roman i Sofia Coppola.

Kolekcija Métiers d'art, kreativne direktorice Virginie Viard, odala je počast Chanelovoj povijesnoj adresi, 31 Rue Cambon. Za postavljanje revije, modna kuća rekonstruirala je stan Mademoiselle Chanel, haute couture salone i ikonična zrcalna stubišta. 

- Inspiracija su nam bile originalne revije koje su se odvijale na toj adresi. Razmišljali smo o tome kako bi bilo super vidjeti modele koji hodaju tako blizu uz postavu zrcalnih stuba slavne Coco. To me oduvijek oduševljavalo, pojasnila je Coppola za Harper Bazaar

Kao poseban 'touch' finalnoj video seriji, Roman i Sofia stvorili su i kratki film usredotočen na jedan poseban detalj - elegantne dvobojne potpetice. Snimajući modele u plesnim pokretima, trenutcima iza piste, te na putu za La Coupole, stvorili su privlačni modni film s fokusom na noge i još jednom najavili novu Chanel kolekciju koja je od prije nekoliko dana dostupna i trgovinama modne kuće.

18. travanj 2024 17:59