Overlay
And just like that

Skandal oko maksi haljine koju u novim nastavcima ‘Seksa i grada‘ nosi Carrie Bradshaw samo na prvu zvuči smiješno

Piše T.S.M.
Foto Vanessa Carvalho/AFP
1. kolovoza 2021. - 15:28

Činjenica da je Carrie Bradshow u jednom od novih nastavaka serije Seks i grad odjenula haljinu pristupačnog brenda Forever 21 duboko je potresla dio obožavatelja. Na Instagram profilu And Just Like That Closet, nazvanom prema naslovu dugo očekivanog reboota popularne serije, mnogi su otvoreno negodovali u komentarima fotografije sa seta koja prikazuje Sarah Jessicu Parker kako, glumeći Carrie, šeće Manhattnom u dugoj haljini, plavoj košulji i elegantnim sandalama na platformu.

Na prvu zvuči smiješno što je gledatelje skandalizirala modna marka haljine, no razloga za to je zapravo nekoliko. Prvi je što se takav izbor ne uklapa u garderobu Carrie Bradshaw kakvu smo upoznali u prethodnim nastavcima - njujorška kolumnistica u proteklim se sezonama šepurila u poprilično skupoj i za jednu umjereno uspješnu kolumnisticu poprilično nedostižnoj odjeći, no to smo s vremenom prihvatili.

Drugi je što se ovo nikad ne bi dogodilo da je za kostime, kao uprethodnim sezonama, zaslužna genijalna Patricia Filed, pa činjenica što se to ipak dogodilo dodatno dovodi u pitanje odluku produkcije da se upusti u snimanje novih epizoda ne samo bez Kim Catrall, neponovljive Samanthe, nego i bez Fieldove, koja je ponajviše zaslužna za to da se lik Carrie od druge sezone naovamo prometnuo u modnu ikonu.

Treći je razlog ipak najvažniji: u trenutku kad se naglašava koliko je fast fashion štetan za okoliš, koliko su radnici u toj industriji potplaćeni i koliko je cijela filozofija brze mode zapravo duboko pogrešna, ubaciti u seriju koja je mnogima nešto poput modne Biblije u pokretu ipak je popriličan gaf.

24. travanj 2024 18:35