Overlay
već su hit

Sjećate li se kultnih cipela koje su krajem 80-ih baš svi nosili? Popularni high street brend upravo ih je vratio u modu!

Piše Stil
Foto Zara
4. veljače 2023. - 13:31

Tko je dovoljno star da ih je nosio, a dovoljno mlad da ih se sjeća, ostat će zatečen podatkom da se u modu vraćaju kultne cipele koje su potkraj 80-ih nosili "svi živi". Bile su crne, od brušene kože i imale su karakterističan izdignut šav duž gornjeg prednjeg dijela. Nazivali smo ih "sebađice", a mnogi dan danas misle da su se službeno zvale Sebaggio (samo ukucajte Sebaggio cipele ako nam ne vjerujete), no zapravo ih je proizvodio brend Sebago i tko zna kako se to čita... Bilo kako bilo, eto nam ih opet u điru.

Za sve je kriva Zara. U novoj kolekciji španjolskog modnog diva, u suradnji s britanskim brendom Clarks, našlo se nekoliko modela cipela koje izgledaju baš poput kultnih Sebagica.

image
Zara

Dostupne su u više boja, ali, mora se priznati, najbolje izgledaju u hot pink verziji (ili je to možda boja godine, Viva Magenta?) koja je, umjesto od brušene kože, izrađena od kravlje kože s finišem od krzna. Kako će se krzno ponašati u dodiru s ulicama i zimnskim uvjetima ostaje da vidimo...

image
Zara

Sudeći po podacima s webshopa, prodaju se "leva-leva", tek ćete tu i tamo pronaći koji broj, stoga ako ste spremni zakoračiti natrag u 1980-te, požurite!

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

18. travanj 2024 21:25