Overlay
Škare u ruke

Kratka kosa nikad nije bila ovako moderna: ove se jeseni nosi na poseban način, savršeno ističe crte lica

Piše Stil
Foto Shutterstock
15. listopada 2020. - 09:22

Nakon što su modne ikone na Instagramu počele skraćivati svoje bob frizure na još kraće i kraće pitali smo se gdje je tome kraj, a sad se čini se da ga ni nema. U zadnje vrijeme uočavamo sve veću prisutnost kratke kose koja ipak nije ni pravi pixie već nekakav miks između toga dvoje.

Sličnu frizuru nosili su i modeli u prošlogodišnjoj Zarinoj kampanji, a alternativke sklonije hrabrim odabirima upustile su se u veće rezove prošlog proljeća, međutim sada vidimo da i nježnije djevojke suptilnijeg stila također pristaju na ovaj rizik.

Jedna od njih je modna influencerica Alyssa Coscarelli koja je do sada nosila provjereni kovrčavi bob, također u najkraćoj mogućoj verziji. Nedavno je pak dopustila svom frizeru Garettu Markensonu kojeg obožavaju sve ljubiteljica stila da osvježi njen look još modernijom frizurom.

On je podijelio finalni izgled na svom profilu i opisao ga kao savršeno nesavršenu frizuru. Doima se kao da nije u potpunosti dovršena, kao neobrađeni traper, kako kaže. Na taj način dio pramenova lepršavo uokviruje njen oblik lica tako da za ovu frizuru nije dobro donijeti fotografiju i očekivati identičnu kopiju već dopustiti da je frizer prilagodi vašoj strukturi kostiju.

Alyssa nema jaku vilica pa je shodno i frizura nešto ležernija i ima slobodu kretanja s obzirom na to da je blago kovrčava. Ravnu kosu trebalo bi šišati drugačije da dobije potreban volumen, a ako želite nešto sličnije ovome što je postigao Markenson možete se odlučiti i za mini val koji se više ne radi s jakim kemikalijama koje uništavaju vlasi.

15. travanj 2024 12:02