Overlay
skincare

Dubravka Pleško dala nam je odlične savjete za njegu osjetljivog okoloočnog područja i preporučila nekoliko sjajnih proizvoda za taj dio lica

Piše Jelena Vrcelj
29. studenog 2022. - 08:49

Već smo duboko zagazili u jesen, a svi oni problemi koje smo ljeti zbog vrućine, kupanja i sunčanja mogli zanemarivati sada su isplivali na površinu. Kad je njega kože u pitanju, došlo je vrijeme za hranjive, guste kreme koje će nadoknaditi isušenost kao posljedicu nekoliko mjeseci guštanja na moru.

Posebno osjetljiva postaju područja koja većina ionako zanemaruje u rutini njege kože, a o tome kako njegovati kožu oko očiju, pitali smo beauty blogericu Dubravku Pleško (45). Na svojem profilu "Skincare beauty truth" pratiteljima daje savjete, i to iz prve ruke. Nakon borbe s hiperpigmentacijama, kojima je uspješno stala na kraj, uključuje i savjete za ostala stanja i kožne probleme. 

– Koža oko očiju drukčija je od ostatka lica, tanja je, osjetljivija, nema žlijezde lojnice i samim tim sklona je pojavi bora i ubrzanom starenju. Njega okoloočnog područja trebala bi započeti već u dvadesetima, hidratacijom u obliku laganih okoloočnih kremica koje će smanjiti otečenost, podočnjake i učiniti da to područje izgleda svježije – ističe Dubravka te nam preporučuje nekoliko proizvoda: Rilastil Hydrotenseur, Olival B3 Eye cream, Kiehl’s avocado Eye cream, Lancome Genifique Eye, L’Adria Eye cream.

– Kad prijeđemo tridesetu, četrdesetu, njega okoloočnog područja postaje puno zahtjevnija. Bore su tu, tonus je slabiji, počinju i hiperpigmentacije tog područja, tako da se tom dijelu kože pristupa puno temeljitije. Zato preporučujem blago čišćenje balzamima i uljima bez trljanja očiju, serum koji možete stavljati i na kapke, kao Niod fractioned Eye contour concentrate, masaža prikladnim masažerima bez razvlačenja kože, lijepa okoloočna kremica s peptidima, vitaminom C, retinoidima (Filorga Reverse eyes, Clinique Smart Clinical repair, Lancome Renergie Multilift, Dr Sam Bunting Flawless Eye cream) koja je prilagođena tom području, trajne silikonske maskice (Dieux) koje će napraviti to da se krema temeljito upije i da nježno zategnete dio ispod očiju – preporučuje naša sugovornica.

– Predio oko očiju zaštitit ćete i nošenjem sunčanih naočala te korištenjem SPF-a u stiku – savjetuje Pleško.

– Uz to, dajte si dovoljno sna i hidratacije iznutra i izvana – zaključuje Dubravka Pleško.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

19. travanj 2024 16:01