Overlay
Održivi materijali

Čipkane haljine iz H&M-a idealan su spoj starog i novog: ‘vintage‘ krojevi dobili su svoju modernu varijantu, idealni su za početak jeseni

Piše Stil
Foto H&M
8. rujna 2020. - 11:34

Kad je riječ o bezvremenskom dizajnu, neki komadi imaju kultni status. A onaj čipkane haljine odlučili su iz H&M-a ove jeseni reinterpretirati. 

Novi komadi švedskog modnog diva donose modu budućnosti upakiranu u dobro poznate 'vintage' siluete. Inspirirani 30-ima, donose osam komada čipkanih haljina s naglašenim rukavima i volanima, ali i modernim, voluminoznim krojevima. U paleti boja prednjače prljavo bijela crna, a od materijala se koriste čipkom, jacquardom i vunom.

image
H&M

Ono po čemu je kolekcija H&M Fall Fashion 2020 posebna, briga je na prvom mjestu o održivosti materijala. Svi su materijali proizvedeni i recikliranih sirovina, što je još jedan korak odluci H&M-a da do 2030. proizvode samo iz održivog razvoja.

Čitava kolekcija ponosno je izgrađena na održivijim materijalima - reciklirani poliester, reciklirani najlon i reciklirana vuna potječu od tekstilnog otpada, plastičnog otpada ili njihove smjese, dajući novi život starim PET bocama, staroj odjeći ili tekstilnim ostacima.

image
H&M

Danas je 57% materijala koje H&M Group koristi za izradu odjeće organski, recikliran ili drugi materijali iz održivih izvora. U 2019. godini koristili smo reciklirani poliester koji odgovara gotovo 537 milijuna PET boca.

Kolekcija H&M Fall Fashion 2020 bit će dostupna u trgovinama 10. rujna, kao i online. Čipkane haljine kombiniraju se s oversized kaputima i čizmicama, ženstvene su i pravi način da u stilu uronimo u jesen.

18. travanj 2024 08:06