Overlay
skriveni dragulji

Vidi se s ponistre - vrijeme je da je bolje upoznate! Ovo su najljepše uvale na Šolti, obavezno ih posjetite jer su savršene za kupanje

Piše Stil
Foto Shutterstock
2. kolovoza 2021. - 14:01

S ponistre se vidi Šolta, a vi na kupanje idete na Žnjan? Svaka čast Žnjanu, ali dajte šansu i Šolti. Ne samo zato što se vidi s ponistre nego jer krije uistinu predivne uvale, kao stvorene za kupanje u bistrom moru i odmaranje u debeloj hladovini.

Šolta je ovog ljeta jedan od "teških" hitova na Instagramu, gotovo nema travel bloggera koji je posjetio Dalmaciju, a da se nije pohvalio fotografijama šoltanskih uvala i osobitom tirkiznom nijansom mora za koju nisu potrebni filteri. 

Ako ste u nedoumici koju od predivnih lokacija na ovom srednjedalmatinskom otoku posjetiti, neka vam ovo bude mali vodič.

Tatinja

Uvala Tatinja krije nekoliko predivnih malih plaža, a idealna je za ljubitelje vratolomija jer usred uvale se nalaze dvije hridi kao stvorene za skakanje. Do Tatinje možete stići "na noge" iz Grohota.

Stračinska

Do lijepe uvale možete doći pješice  iz Gornjeg Sela. zno plavi raj. Ako do nje dolazite pješice ili biciklom, uživat ćete u prekrasnom prizoru. U uvali se nalazi nekoliko kućica za iznajmljivanje, a prizor koji ćete zateći na mirnoj morskoj površini je nekoliko razasutih čamaca. Idealna slika koja će vam ostati u pamćenju.

Jorja

Odmah iza Tatinje nalazi se uvala Jorja u kojoj je lijepa mala plaža s oblutcima.

Zaglav

Lijepa uvala koja nosi još i naziv Vela Luka krije nekoliko kućica i lijepu plažu s tirkiznoplavim morem. Do nje možete brodom ili pješke, iz Grohota.

Senjska

Smještena na južnoj strani otoka, uvala Senjska je kao stvorena za ljubitelje mira i tišine, ali i za sve one koje intrigira bogata povijest našeg dijela jadranske obale. Na brdu Mir iznad uvale ilirska kraljica Teuta je izgradila utvrdu od koje su vidljivi ostatci. Pitate li nas, Senjska je sjajna opcija za cjelodnevni izlet, a do nje možete doći pješice iz Gornjeg Sela.

23. travanj 2024 11:35