Overlay
savršena slastica

Razmazite se spojem dva kultna talijanska deserta: semifreddo torta od tiramisua kremasta je, bogata i jednostavno neodoljiva

Piše Stil
Foto shutterstock
21. ožujka 2021. - 14:23

Kad se spoje dva omiljeena talijanska slatka klasika, nastane treći, možda još i bolji. Ne vjerujete li nam na riječ, isprobajte recept za semifreddo od tiramisua. Recept je poprilično jednostavan i uzima najbolje od ta dva kultna deserta pa je rezultat kremast, pahuljast i profinjenog okusa - pravi užitak. Zabavite se danas isprobavajući ga, počnete li ga raditi ovog poslijepodneva, bit će gotov upravo na vrijeme da vam uljepša nedjeljnu večer.

Semifreddo torta od tiramisua

Sastojci:

6 žumanjaka
120 grama šećera
500 grama mascarponea
400 mililitara slatkog vrhnja
1 biskvit za tortu ili piškote namočene u kavu
kakao za posipanje
jaka, zašećerena kava
malo ruma, marsale ili likera od kave

Postupak:

U velikoj zdjeli izmiksajte žumanjke sa šećerom dok ne postanu prozračni. Dodajte in mascarpone, promiješajte pa spremite smjesu u hladnjak da se stisne. Za to vrijeme istucite vrhnje u čvrsti šlag. Pomiješajte ohlađenu kremu i šlag pa spremite u hladnjak dok ne pripremite podlogu. 
Po želji koristite gotovi biskvit ili uzmite piškote, namočite ih u jakoj kavi i poredajte ih po dnu kalupa za tortu. Koristite li biskvit, prerežite ga po širini pa donji dio stacvite na dno kalupa i obilno ga poškropite kavom kojoj ste, po želji, dodali ruma, marsale ili likera od kave.
Stavite polovicu kreme na podlogu. Poredajte drugi red piškota ili na kremu stavite drugi dio biskvita - po želji koristite cijeli ili iz njega izrežite manji disk pa ga položite nasred kreme. Dodajte ostatak kreme pa spremite u zamrzivač na barem 6 sati. Prije posluživanja pospite kakaom.

18. travanj 2024 23:38