Overlay
CHALLENGE ACCEPTED

Zašto svi objavljuju svoje crno-bijele fotografije? Istražili smo novi trend s Instagrama, slavi žensku snagu i povezanost

Piše PSD
Foto Shutterstock
28. srpnja 2020. - 13:22

Tijekom godina, društveni mediji pružali su nam brojne viralne izazove, od kojih su neki uključivali razne neobične zadatke od polijevanja kantom ledene vode do objavljivanja fotografija na kojima je cijeli 'outfit' zapravo torba za shopping. Posljednji u nizu, prethodnih je dana preplavio Instagram, a riječ je o novom trendu koji se krije iza oznaka #challenge accepted i #Women Supporting Women ili #izazov prihvaćen i #žene podražaju žene.

Crno-bijele fotografije žena na društvenoj mreži malo tko nije primijetio, posebice jer su se izazovu odazvale brojne domaće i strane slavne žene, među kojima i Reese Witherspoon, Eva Longoria, Severina, Jelena Veljača i brojne druge. Pa, ako se već niste priključile novoj viralnoj 'akciji' na društvenim mrežama, evo o čemu je riječ.

U nastojanju širenja pozitivnosti i osnaživanja žena uslijed pandemije koronavirusa, žene su na svojim Instagram profilima podijelile svoje crno-bijele fotografije, pri tome ohrabrujući svoje prijateljice da naprave isto. 

Prema riječima glasnogovornice na Instagramu, trend je "namijenjen slavljenju snage, širenju ljubavi i podsjećanju svih žena koliko je međusobno podržavanje bitno". Pored svojih fotografija, žene stavljaju oznake #challengeaccepted,  #womensupportingwomen i #blackandwhitechallenge, a spomenuti 'hashtagovi' na Instagramu sada već broje milijune objava.

Izazovu se jednostavno pristupa uz objavu vlastite crno-bijele fotografije i spomenutih oznaka, a poanta je u pozivanju drugih žena da učine isto, njihovom ohrabrivanju i zajedničkom osnaživanju.

Trend su prihvatile brojne slavne osobe, poput Kim Kardashian, Elizabeth Hurley, Jennifer Aniston i brojnih drugih, u nadi da će potaknuti i pokazati koliko žene jadna drugoj znače u međusobnoj podršci. 

Severina je na svome profilu uz objavljenu fotografiju ženama poručila "ne dajmo da nas farbaju", a da naprave sličnu stvar pozvala je dvadeset svojih prijateljica i suradnica. Izazovu se priključila i Nevena Rendeli Vejzović porukom o bezbrižnosti, a podršku svim ženama na ovaj način pružile su i Marijana Mikulić, Jelena Veljača, Ana Radišić, Ana Maras Harmander, Ana Begić Tahiri i brojne druge.

28. travanj 2024 00:22