Overlay
Blagdanska atmosfera

Primiče se datum prikazivanja ‘Povratka u Hogwarts‘: dobro se sjećamo kad smo prvi put uplovili u svijet čarobnjaka, evo što nas sad očekuje

Piše Stil
25. prosinca 2021. - 19:28

Harry Potter filmove ne bismo mogli u potpunosti svrstati u božićni žanr, ali svakako odgovaraju ovoj blagdanskoj atmosferi i uvijek im se u istom periodu rado vraćamo. Ove godine HBO nas je posebno obradovao jer ćemo osim višednevnog maratona moći pogledati i specijal nastao povodom 20. obljetnice od prikazivanja prvog filma - 'Harry Potter 20. obljetnica: Povratak u Hogwarts' (Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts).

U objavljenom teaseru vidimo glumce koji su glumili u svih sedam nastavaka franšize kako se vraćaju na lokacije na kojima su se snimali. Tu je kolodvor gdje su učenici čekali vlak za Hogwarts, kao i sam dvorac kroz koji hodaju sada odrasli ljudi koji su sazrijevali skupa s nama ili pred našim očima. Pokušajte ne pustiti suzu, izazivamo vas.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson očekivano su glavni akteri ovog specijala. Prepričavaju kako im je kao maloj djeci bilo pojaviti se u tako važnom projektu, a pridružuju im se i njihovi kolege koji su tada bili već ozbiljni glumci. Ralph Fiennes koji je glumio Lorda Voldemorta priznaje da se nečako treba li prihvatiti ovu ulogu, ali su ga njegove nećakinje nagovorile - moraš to učiniti! 

image
AFP

Pridružit će im se i Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch, Ian Hart i mnogi drugi, a osim novih intervjua u specijalu ćemo moći vidjeti i snimke s audicija.

“Bilo je to nevjerojatno putovanje od premijere filma ’Harry Potter i Kamen mudraca’, a svjedočiti kako je sve evoluiralo u ovaj izvanredan i međusobno povezan svemir bilo je u najmanju ruku čarobno. Ova retrospektiva odaje priznanje svima čije je živote dotaknuo ovaj kulturni fenomen – od talentiranih glumaca i ekipe koja je uložila svoje srce i dušu u ovu izvanrednu filmsku franšizu do strastvenih obožavatelja koji nastavljaju održavati duh čarobnjačkog svijeta živim 20 godina kasnije,” rekao je Tom Ascheim, predsjednik Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics.

30. travanj 2024 19:35