Overlay
neka nova natali

Natali Dizdar otkrila nam je sve o suradnji s Mayalesima, novom albumu i životnim planovima te priznala: Najviše mi nedostaje dobro se isplesati...

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Hrvoje Banić
20. ožujka 2021. - 13:42

Nakon što su svojim singlom “Slobodna” zavladali radijskim eterom, iz glazbene radionice projekta BETI stigao je “Vili”, introspektivna balada inspirirana Williejem Nelsonom. Riječ je o pjesmi koju su snimili Natali Dizdar, Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević iz grupe Mayales.

Glazbena suradnja koja nas jako veseli u skoroj bi budućnosti trebala rezultirati EP-om, a do tada možemo uživati u spotu koji potpisuje Dalibor Barić, čiji je animirani film “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma. Odgovore na pitanja vezana uz ovaj zanimljiv projekt potražili smo kod Natali Dizdar, a usput smo doznali više i o njenoj samostalnoj karijeri.

Kako je od našeg razgovora pa do izlaska ovog intervjua u tiskanom izdanju Stila prošlo nešto vremena, u međuvremenu je stigla vijest kako će BETI imati prvo predstavljanje uživo, na online koncetu Magic Box 5 u subotu 27. ožujka, a što se tiče nastupa pred publikom, Dizdar će, bude li se sve odvijalo prema planu, 24. travnja u zagrebačkoj Laubi održati prvi samostalni koncert u posljednjih godinu dana. Potom je stigla još jedna vijest - Natali ima novi singl, "Kad mislim na to", za koji je spot već snimljen, a premijera mu se očekuje 22. ožujka.

Kako je došlo do suradnje s Mayalesima i projekta Beti? 

Priča s BETI je počela prije neke dvije godine, a s ekipom iz Mayalesa surađujem gotovo od samih početaka. Vlado Mirčeta je moj dugogodišnji gitarist i koautor pjesama na mom zadnjem albumu, Luka Geček je prijatelj i povremeno gitarist na mojim koncertima i općenito smo svi povezani privatno i profesionalno. BETI projekt se dogodio nekako spontano, dečki su imali neke skice pjesama pa smo kroz zajednička druženja definirali sve do kraja i sad imamo sveukupno 5 snimljenih pjesama. Ideja je bila raditi nešto drugačije od onog što radimo u svojim matičnim bendovima i karijerama.

 Što možemo očekivati od vaše suradnje? Što slijedi nakon Vilija?

Prvi singl "Slobodna" je odlično prošao i jako se veselim prvom koncertu na kojem ćemo je moći izvesti uživo pred publikom. "Vili" je malo drugačija priča s country prizvukom po kojem je pjesma i dobila ime, odnosno za one koji ne znaju asocijacija je bila na Willija Nelsona. Animirani spot koji je radio Dalibor Barić je već vani, a uskoro će izići i live verzija pjesme koju trenutno pripremamo u studiju, tako se trenutno s tim zabavljamo. Nakon toga slijede EP i preostale tri pjesme koje su zapravo skroz pomaknute u stilu i zaista drugačije od svega što sam do sad radila.

image
Hrvoje Banić

Možete li nam otkriti kad bi se mogli nadati izlasku EP-a?

EP je zapravo već gotov i nadamo se da će nam uskoro biti dopušteno raditi koncerte tako da ćemo izlazak planirati prema tome. Čekamo dobar trenutak.

Kako se nosite s epidemiološkom zabranom nastupa? 

Ne znam što bih vam rekla. Nije lako, ali se snalazim nekako. Trenutno živim na relaciji London- Zagreb, radim što mogu, volontiram i pokušavam izvući najbolje što mogu iz svega ovoga. Zapravo mi najviše nedostaje taj moment izlaska gdje se mogu dobro isplesati.

Možemo li uskoro očekivati vaš samostalni album i u kojem se smjeru - u smislu glazbenog izričaja - kreće taj aspekt vaše karijere?

Ovaj mjesec izlazi i moj samostalni singl zajedno sa spotom koji smo već snimili, a do kraja godine se nadam da ću završiti i svoj EP na kojem također radim posljednje dvije godine. 

Možete se pohvaliti diplomom Gestalt metode, planirate li karijeru djelomično usmjeriti prema psihologiji? Što vas je privuklo toj metodi i pozivu psihoterapeuta?

Imam neke ideje za skoru budućnost, vezane uz to na koji bih način htjela biti u tome, pored ovoga što do sad već radim. Psihoterapija je za mene najviše imala ulogu metode osobnog rasta, a u Gestaltu me privukao taj neki slobodniji i otvoreniji pristup, holistički pristup čovjeku povezan s istočnjačkom filozofijom. 

14. travanj 2024 20:42