Overlay
pratite li ga?

Luciano Plazibat zna korake za ostvarenje snova! Mladi Solinjanin u središtu je pažnje - s dobrim razlogom. Popričali smo s njim i svašta doznali...

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Bozidar Vukičević/Cropix
19. lipnja 2021. - 15:11

Plesač i zvijezda društvenih mreža Luciano Plazibat pun je dojmova nakon nastupa na Euroviziji, gdje je nastupio u plesačkoj skupini koja je pratila nastup naše predstavnice Albine Grčić. Mladi Solinjanin kojega je javnost upoznala kao jednog od natjecatelja u "Supertalentu", ali i kao sudionika posljednje sezone "Big Brothera", uživo je vrlo neposredan i simpatičan momak zarazne energije. Povratak u Dalmaciju nakon nastupa u Rotterdamu, ali i njegova zapanjujuća popularnost na društvenim mrežama TikToku i Instagramu, bili su nam povod za kratki razgovor.

Kao mali sanjao si o nastupu na Euroviziji, sad si to uspio. Imaš li neku formulu koja bi i nama ostalima pomogla da ostvarimo svoje snove?

– Nema tajne formule, bitni su upornost, red, rad, trud i ono najbitnije: nikad ne odustati. Meni se, isto kao svima, znalo dogoditi da upadnem u crnu rupu i deprimiram se, ali stisnuo bih zube i nastavio. Eurovizija mi je veliki san odmalena, od Severinina nastupa. Vjerujem da ću se još koji put pojaviti na toj pozornici.

Postoji li neko ime, strano ili domaće, s kojim bi volio nastupiti?

– Lady Gaga mi je velika inspiracija ne samo u glazbi kao takvoj, nego i u tome kako od glazbe napraviti umjetnost.   

image
Bozidar Vukičević/Cropix

Tvrdiš da si oduvijek volio plesati. Što te toliko privlači tom načinu izražavanja?

– Privlači me baš to kako se kroz ples bilo koja pjesma može prikazati na vlastiti način.

Kako se opustiš na sceni?

– Mislim da su u pitanju godine rada i vježbanja. I meni je u početku bilo neugodno, ali praksa je sve riješila.

Tvoje su snimke na TikToku postigle zavidan uspjeh. Daj nam koji savjet za sve one koji sanjaju o tome da zapale društvene mreže.

– Bio sam svoj i samo sam plesao. Mislim da nema ništa od toga kad se ide s ciljem "idem ja sad skupiti 300 tisuća pratitelja". Jednostavno sam krenuo plesati i eto...

image
Bozidar Vukičević/Cropix

Osim pratitelja, jesi li preko TikToka došao do nekih poslovnih prilika?

– TikTok me je spojio s Lanom Jurčević i Domenikom, a nadam se i suradnji s curama iz grupe Hurricane. S njima sam se povezao nakon što sam na njihovu pjesmu osmislio TikTok challenge, koji je imao više od milijun pregleda.

Kakav si izvan pozornice, koji su ti interesi osim plesa?

– S najboljim prijateljem upustio sam se u snimanje spotova, nedavno sam radio s Antonijom Dorom, a uskoro ćemo raditi s Aminom Efendić.

Je li ti čudno smišljati korake za cure?

– Kao muškarac, samo se moraš staviti u kožu žene. Sve mora biti puno opuštenije i seksepilnije, ali uvijek mora izgledati skupo. Na to uvijek pazim. Nije mi teško, stvarno, jer sam dugo u poslu i plesao sam različite stilove.

Koji su ti od njih najdraži?

– Volim sve stilove, ali najviše komercijalu. Jako, jako volim house, što neke začudi, a također volim waacking i vogue. A volim sve (smijeh).

Poruka za kraj?

– Ljudi, budite svoji (smijeh).

Pratite Stil i na Instagramu!

20. travanj 2024 17:34