Overlay
zavodljiva venera

Čeka li vas ljeto ljubavi? Utjecaj tajnovitog kretanja planeta na ovozemaljske romanse rastumačio nam je poznati domaći astrolog: evo koga sve čeka!

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Shutterstock
20. srpnja 2021. - 20:35

Bez obzira na to je li vam horoskop svakodnevno štivo ili mislite da je riječ o besmislici, vjerujemo da ste primijetili kako se u zadnje vrijeme poprilično pažnje pridaje zagonetnom kretanju planeta. Nikakvo čudo jer u kriznim vremenima maleni čovjek u pravilu podiže pogled prema nebu. A s neba u zadnje vrijeme stižu sve same prijetnje, ne čini li vam se? Te retrogradni Merkur, te retrogradni Saturn, te ovo u tranzitu s onim...

No u zadnje se vrijeme naveliko priča o Veneri, planetu ljubavi, koja ovoga ljeta, u astrološkom smislu, ima, reklo bi se, poprilično zanimljivu putanju koja bi se, tvrde neki, mogla na zanimljiv način odraziti na (ponajprije ljubavne) živote stanovnika trećeg kamenčića od Sunca. Za sve one koje su bar malo zaintrigirale sve te nebeske pojave, odgovor smo potražili kod poznavatelja tajnovitog kretanja planeta, astrologa Krunoslava (podatci poznati redakciji) kojeg možete pratiti na stranici i profilima na društvenim mrežama pod nazivom Uranovo dijete.

Najprije nam, molim te, objasni što se sad događa na nebu i kakve bi to posljedice moglo imati na nas tu dolje na Zemlji?

- Događa se puno toga, kao i uvijek. Mnogo je tu planeta, aspekata, raznih kombinacija, načina tumačenja i pogleda na nebeske konstelacije, stoga je i ovo pitanje tj. odgovor na isto – teško. No probat ću dati što jednostavniji odgovor. Sve tamo do do 23. kolovoza u fokusu su naši planovi, ambicije, životna energija, snaga i volja u službi stvaranja i kreacije baš onakvog mjesta na planeti Zemlji kakvog smo zamislili. Na početku ovog tranzita, dakle negdje do 10. kolovoza, sve nabrojano će biti na testu pa će svemir provjeravati koliko smo zapravo jasni u svojim ambicijama i stremljenjima, koliko su realni i objektivni, imamo li force za sve ono što smo si zacrtali. Treba li što popravljati, nadograđivati? Ima li kakvih dugova, nedovršenih zadataka, odgađanih obaveza?

U ovom razdoblju na površinu će najlakše isplivati nezadovoljstvo vlastitim životom i svim njegovim okolnostima, stoga predstavlja plodan teren za hvatanje u koštac sa svim onim elementima i područjima života s kojima nismo zadovoljni, a htjeli bismo bolje, više, slobodnije, kvalitetnije, sjajnije i prije svega dostojanstvenije. Ako je tako, onda se treba uhvatiti u koštac sa svime što nas žulja, odstraniti sve što nam smeta, osvijestiti ograničenja, koja bi lako mogla postati sve vidljivija, promijeniti taktiku, napraviti jasan plan i krenuti prema zadanom cilju. Svakako poticajno i stimulativno razdoblje.

Na što bismo osobito trebali obratiti pažnju?

- Ovdje je i ključna riječ odgovornost, najviše u kontekstu momenta gdje spoznajemo kako je ista izostala s naše strane, tako da prvenstveno trebamo osvijestiti da za mnoge greške, neuspjehe, stagniranja, degradacije odgovaramo sami sebi. Potencijalno plodno razdoblje za vraćanje u život, regeneriranje volje i osvještavanje važnosti života i svega što on donosi. Ovo nas razdoblje provocira da shvatimo kako smo mi ti koji imamo moć suvereno i ponosno vladati svim životnim situacijama. Sve to, naravno, po principu ‘Preko trnja do zvijezda’, ali sa stavom; ‘Što se mora, nije teško’.

Svi oni s raskalašenim i pretejerano naglašenim egom i fokusiranošću na sebe, a sve na štetu drugih, te svi oni koje možemo nazvati bešćutnim tiraninima  koji su zlouporabili svoju moć, mogu očekivati pad, rušenje, kažnjavanje, raskrinkavanje i slično. Također, neke astro slike govore i o konačnom izlasku iz raznih sistema koji su nas umorili i potrošili; od obiteljskih, društevnih/socijalnih, poslovnih. Stoga na krilima hrabrosti, jer smo se konačno suprostavili i pokazali stav te pritom dobili pozamašan boost samopouzdanja, krećemo u nekom novom smjeru - ponosni, rasterećeni, slobodni. Sve nabrojane slike i planetarne konstelacije nećemo svi prepoznati i iskoristiti. Kod jednih će se možda zaista događati velike životne lekcije i prekretnice, dok će drugi eventualno svjedočiti istima, čitati u medijima o nekakvim hrabrim istupima, kao što smo relativno nedavno imali priliku čitati i gledati fragment životne priče Britney Spears.

Posljednjih tjedana često čitamo predviđanja da će ovo ljeto, zbog Venere u Lavu, biti ljeto ljubavi, koliko u tome ima istine? Koji će, po tvom mišljenju, astrološki događaj, ajmo tako reći, odrediti ovo ljeto? Možemo li uopće tako reći?

- Paaaa, Venera je u vatrenom Lavu još samo četiti dana, stoga nema smisla pisati o njoj, no vjerujem da je umjesto istinske i prave ljubavi, donijela više strasti i borbe ili eventualno kratkotrajne vruće noći, zanimljive avanture, ali i poneki kuršlus i dramu iz koje smo mogli i ponešto naučiti. A za učenje iz iskustva je zadužena upravo Venera koja nam slijedi, a to je ona u znaku Djevice, koja ne donosi toliko strastvene i vatrene noći, nadmetanja, borbe i teatralnosti, već više stabilnije, mirnije, da ne kažem dosadnije razdoblje. Tu je da nas baci u analizu i samokritiku, jer njen je zadatak ukazati nam na sve one piz***ice, greške, krive poteze, strahove i komplekse koji nas stopiraju i ruše nam samopouzdanje.

Dakle, što treba popraviti, promijeniti, gdje uložiti, koju knjigu pročitati – to će nas učiti Venera u Djevici. Kako god, ovo je više Venera s knjigom u ruci ili pak kakvim alatom pa ovo razdoblje provodi radeći neke preinake po ormarima, mijenja okvire na fotografijama, bavi se raznim sitnim popravcima, pohađa on line tečaj dizajna, kreativnog pisanja ili nečega što ju već dugo opsjeda. Ovo je oprezna, sumnjičava, nepovjerljiva, preplašena, a možemo reći i realna, vrlo materijalna Venera. Ne daje više nego što dobiva, ne zanosi se lako, ne pada na jeftine spike i laskanja, ne ljubi previše ni romantiku, nježna šaputanja, teško se opušta i gotovo ne zna uživati i prepustiti se čaroliji tople ljetne večeri.

Hm, dakle prema tvojoj prognozi uopće na s ne očekuje “ljeto ljubavi” nego, što, nekakvo štrebersko i dosadnjikavo ljeto?

- Ljubavno/socijalno ozračje će se promijeniti od 16. kolovoza, kada ovaj vrući i zavodljivi planet ljubavi dolazi na svoj teren, u znak Vaga i tu ostaje do 11. rujna vraćajući opuštenost, lakoću, radost, osmijeh, šarm, zavodljivost, romantičnost, potrebu da se sredimo, nabacimo drugačiju frizuru, kupimo novu haljiinu, ogrlicu, parfem, jer nikad se ne zna koga ćemo sresti i gdje ćemo i s kim završiti. Lijepo, elegantno, ljupko, harmonično i graciozno ozračje. Vraća se potreba da se svidimo i budemo prihvaćeni, omiljeni, obožavani, obasipani pažnjom, komplimentima i poklonima.

 Za slobodne je ovo prilika za nova poznanstva, ali samo ako izađu iz kuće i, što je još bitnije, ako se na vrijeme odluče i ne podignu kriterije do neba. Svakako potencijalno plodno ljubavno razdoblje koje će zrelima i spremnima za ljubav donijeti priliku za ulazak u lijepu ljubavnu priču. Onima u bračnim vodama bit će to prilika da okrenu ploču i obnove svoju romantičnu stranu veze koju je pojela svakodnevnica.

Možeš li nam nagovijestiti što koji znak očekuje ovog ljeta? Imaju li uopće smisla takva pitanja?

- Možda bismo čak i mogli pričati što koji znak čeka, ali je ipak personalizirani horoskop, odnosno natalna karta, najsigurniji način dolaska do kvalitetnog odgovora. Uopćeno bismo mogli reći kako će razdoblje Venere u Djevici odgovarati onima koji istu poziciju nose u svom horoskopu, kao i onima koji imaju Veneru ili Sunčev znak u zemljanim (Bik, Djevica, Jarac) i vodenim (Rak, Škorpion, Riba) znakovima, dok bi Venera u Vagi više legla ljudima koji imaju istu u zračnim (Blizanci, Vaga, Vodenjak) i vatrenim znakovima (Ovan, Lav, Strijelac).

Pratite Stil i na Instagramu!

15. travanj 2024 11:40