StoryEditorOCM
HajdukNjemu se pljeskalo

Novi dragulj Bijelih talentirani Luka Jurak poslije prvog starta za Hajduk: ‘Živim snove, osjećam se kao u igrici!‘

Piše F. V.
19. svibnja 2024. - 22:40

Osamnaestogodišnji talentirani veznjak Luka Jurak proživljava dane iz snova. Tijekom tjedna je prvo potpisao profesionalni ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine s opcijom produljenja za još jednu godinu. a danas je prvi put zaigrao u prvih 11 u prvenstvenom susretu s Goricom na Poljudu (2:1).

- Ovo je bilo nešto posebno, draži mi je debi pred našim navijačima. Presretan sam, izvukli smo pobjedu i to je najvažnije. Drago mi je da smo sezonu na Poljudu završili na takav način. Živim snove ovaj tjedan - rekao je Jurak.

Kako sebe vidiš u idućoj sezoni?

- Nadam se da ću maksimalno doprinijeti momčadi, davat ću sve od sebe pa što Bog donese - rekao je Hajdukov tinejdžer koji odrasta uz iskusne igrače poput Ivana Perišića, Darija Melnjaka...

- Sigurno je da su mi svi jako pomogli, puno im hvala na tome. Osjećam se kao da sam u igrici.

Odigrali ste dobro, a i splitska publika vas je nagradila pljeskom za to?

- Jako sam zadovoljan svojom igrom. Drago mi je da smo pobijedili, to je najbitnije - naglasio je mladi Jurak.

Usporedio je seniorski i juniorski nogomet.

- Velika je razlika igrati juniorski i seniorski nogomet. Zato sam i tražio zamjenu, izišao sam iz energetskih razloga, podražaj je u seniorskom nogometu mnogo jači - priznao je Jurak.

U zadnjem kolu Hajduku slijedi Lokomotiva u Zagrebu.

- Očekujem čvrstu utakmicu, nadamo se pobjedi za kraj sezone - kazao je Jurak.

image

Dario Melnjak

Tom Dubravec/Cropix

Nakon gotovo sedam mjeseci vratio se Dario Melnjak na travnjak. Ostavio je bijele u utrci za prvim mjestom, a kada se vratio njegova momčad je u totalnoj apatiji, ispala je iz utrke za titulom dva mjeseca ranije. Zadnji put je zaigrao još 27. listopada.

- Nije bilo tako teško vratiti se. Isti ovi momci bili su uz mene i kada sam zadnji put igrao. Baš je bilo lijepo. Lijepo je opet biti tu – kazao je Melnjak.

Publika vas je nagradila pljeskom?

- Svakoga tako pozdrave. Oni vole mene, ja volim njih. Ovaj kraj sezone nas je sve ostavio zamišljene. Volio bih da je ovo početak neke nove priče za novu sezonu – rekao je Melnjak.

O ocjeni sezone je Melnjak kazao.

- Volio bih da smo imali malo manje pehova i ozljeda. Da nije bilo toga sigurno bi rezultat bio bolji – uvjeren je Melnjak. Posebno se zahvalio liječničkoj službi kluba, stručnjacima za kondicijsku pripremu. Dosta je bilo kritika i na liječničku službu.

- Mislim da je bilo dosta pehova, to traje već dvadesetak godina, ali mislim da je tome došao kraj – smatra Melnjak.

Kako je bilo sve ovo proživljavati sa strane?

- U prvom dijelu oporavka od ozljede dok sam sve promatrao sa strane bilo je odlično. Kao da nas je presjekao taj prvi susret nastavka sezone (s Rijekom, nap.a.). Vjerujte i sami smo tužni i razočarani, kako ne bi bili i navijači Hajduka – kazao je Melnjak.

image
Tom Dubravec/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 23:57