StoryEditorOCM
Hajdukvelika greška

Dalić budno prati što se događa u Hajduku: ‘Nema naše dice, to je problem. Da sam ja odlučivao...‘

Piše Sport SD
23. svibnja 2024. - 08:32

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u razgovoru za Sportsku televiziju osvrnuo se, među ostalim, i na Hajduk ove sezone, nije zadovoljan što na Poljudu u prvu momčad nisu promovirali juniore koji su prošle godine došli do finala Lige prvaka. 

- Šteta je što je Hajduku ovako završila sezona. Imali su sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi ovako. Nisam puno upućen, ali da sam ja odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih deset igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost... Hajduk će biti uvijek treći. Nakon tog finala moraš tih 7, 8 ili 10 igrača staviti u prvu, seniorsku ekipu, izjavio je Dalić i nastavio:

- Mi smo osvojili omladinsko prvenstvo Jugoslavije 1985. i nas je pet ili šest ušlo u prvu momčad. Ante Miše, Marin Lalić, kasnije Alen Bokšić, ja, Štimac, Jarni, Andrijašević. I sada su ovi mladi hajdukovci morali biti u prvoj momčadi, to je Hajduk trebao napraviti. Godinu dana igrati s tim dečkima, bili bi opet treći, ne bi bili ništa lošiji, ali bi dobili budućnost, potencijal i sjajnu atmosferu. E onda mogu govoriti o ‘našoj dici‘. Sad naše dice nema. To je problem, jer Hajduk je uvijek bio najbolji kad je imao domaću priču i igrače, plus klasna pojačanja sa strane kao Brane Oblak, Baka Slišković... To su trebali napraviti i nisu napravili i selekcija je bila jako, jako loša. To je bila velika greška.

image
Tom Dubravec/Cropix

Dalić je u Hajduku kao igrač proveo ukupno sedam godina u dva mandata. Na Poljud je stigao iz rodnog Livna i matičnog Troglava 1983. godine kao 16-godišnjak i zadržao se pet godina, s tim da je jednu sezonu bio na posudbi u Dinamu iz Vinkovaca (današnjoj Cibaliji). U Hajduk se ponovno vraća 1996. kao etablirani igrač u HNL-u te provodi još dvije sezone na Poljudu.  

Nakon igračke karijere Dalić prelazi u trenerske vode, a u Hrvatskoj je vodio Varteks, Rijeku i Slaven Belupo, a nikad nije krio svoje simpatije prema Bijelima.

- Jedan od mojih sportskih ciljeva je Hajduk. Ja sam nakon Troglava iz Livna u Hajduku počeo karijeru, bio sam tamo par puta, moje rodno mjesto Livno gravitira Hajduku i moja je sportska ambicija vratiti se u Hajduk, nebitno u kojoj ulozi.

Poznato je da je s bivšim predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem razgovarao o mogućem dolasku na Poljud, no na razgovoru je sve i ostalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 02:41