StoryEditorOCM
Domaći nogometkvaliteta je tu, ali

Legenda ‘udarila‘ na hrvatske reprezentativce: ‘Kad ih vidim tako očajne, pomislim na samo jedno...‘

Piše SN
22. lipnja 2024. - 17:10

Marco Materazzi još uvijek živi u Kini, premda je u poslovnom smislu raskrstio s Azijom još 2017. godine napustivši klubu indijskog kluba Chennaiyin. Zato se pomučio gledajući Italiju i Španjolski budući da je morao ostati budan do pet ujutro. I nije mu se baš isplatilo - piušu Sportske novosti.

Bivši stoper i svjetski prvak za La Gazzettu dello Sport govorio je o ključnim segmentima talijanske igre u kontekstu nadolazeće utakmice s Hrvatskom.

- Svi kritiziraju Di Lorenza, ali suočio se s najpronicljivijim igračem na ovom Euru", napisao je u početku svog komentara misleći na španjolsku formulu na lijevom krilu - Nicu Williamsa.

U kratkom intervjuu naveo je i tk bi mogao biti koristan protiv Hrvatske.

image

Marco Materazzi

AFP

- Mancini djeluje kao dobar adut, on je uvijek spreman. Sve ovisi o stanju igrača, izbornik Spalletti sigurno zna puno bolje od mene - kaže Materazzi.

Dva talijanska stopera, Bastoni i Calafiori, ljevonogi su nogometaši. Dok tamošnji mediji to ističu kao problem, Materazzi ima drukčije mišljenje.

- Apsurdni klišej. Ne možemo suditi po Španjolcima, oni su nas jednostavno ugušili. Možda možemo malo kritizirati i govoriti o grijesima, ali Spallettiju se nema što zamjeriti. Odabrao je svoju filozofiju, nema smisla da sad mijenja stvari jer došlo bi do svakakvih zabuna.

Govoreći o Hrvatskoj, prisjetio se smotre iz 2012. godine, kada smo igrali u grupnoj fazi.

image

Luka Modrić i Mateo Kovačić

Ante Čizmić/Cropix

- Pao je veliki entuzijazam kad smo odigrali 1:1, a uslijedile su dobre partije i završili smo u finalu. Možda se ovaj put dogodi suprotno, pa nas muka odvede i korak dalje. Ako uopće prođemo skupinu...‘s Važno je pronaći kemiju momčadi, što prije dođe utakmica s Hrvatskom, to bolje.

Upitali su ga bi li u Leipzigu mijenjao sastav u odnosu na utakmicu sa Španjolskom.

- Spalletti će im dati dobre smjernice, mora osigurati da se svi igrači osjećaju važnima. Hrvatska ima kvalitetu, ali osim Modrića, nitko ne zna kako se dobro pozicionirati. Pogledajte samo njihov susret s Albanijom, morat će biti mnogo bolji od toga. Kad vidim igrače Modrićeve i Kovačićeve razine da su tako očajni, pomislim samo na jedno: Hrvati dobro znaju da je protiv Italije teško, svašta se može dogoditi - završio je Materazzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 17:10