StoryEditorOCM
SplitMIRNO MORE

HDZ ‘parkira‘ bivšeg kaštelanskoga gradonačelnika u unosnu fotelju, Udovičić će do mirovine voditi moćnu splitsku tvrtku

Piše Split SD
13. lipnja 2024. - 16:55
Udovičić je aktualni predsjednik Gradskog vijeća Kaštela i lokalne HDZ-ove organizacije, ali i prvi čovjek grada pod Kozjakom u mandatima od 2005. do 2009. i od 2013. do 2017. godineAnte Čizmić/Cropix

Koalicijska Vlada HDZ-a i DP-a na zatvorenom je dijelu današnje sjednice predložila Nadzornom odboru splitskog "Plovputa" imenovanje novog čelnika te državne tvrtke.

Doc. dr. Matu Perišića (HDZ), koji je na čelu nacionalne kompanije za održavanje objekata sigurnosti plovidbe Jadranom bio od lipnja 2017., trebao bi zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik. Riječ je o Ivanu Udovičiću (HDZ), aktualnom 59-godišnjem predsjedniku Gradskog vijeća Kaštela i HDZ-ove lokalne organizacije, ali i prvom čovjeku grada pod Kozjakom u dva mandata, od 2005. do 2009. i od 2013. do 2017. godine.

O njegovom formalnom imenovanju odlučivat će trojica "nadzornika" na čelu s prof. Predragom Zekićem (HDZ), nekadašnjim kaštelanskim dogradonačelnikom, te bivšim ravnateljem Osnovne škole kneza Trpimira iz Gomilice, članom Uprave tadašnjeg "HŽ Holdinga" i sadašnjim čelnikom solinske tvrtke "Vodosprivreda Split" koja je u suvlasništvu "Cestara" i Županije splitsko-dalmatinske u kojoj je na vlasti - HDZ.

U službenoj biografiji Ivana Udovičića navodi se da je rođen 1965. godine u Splitu, osnovnu školu završio je u Kaštel Novom, a srednju Tehničku u Splitu.

- Na splitskom FESB-u diplomirao je 1990. i stekao zvanje inžinjera strojarstva, dok je 2004. godine u Zagrebu toj diplomi pridodao i onu na studiju za sigurnost i postao dipl. ing. sigurnosti. Četiri godine nakon toga stekao je titulu magistra znanosti na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Uz redovno obrazovanje pohađao je i tečajeve osnovnih računalnih vještina (Windows, Word, Excel).

Poslovnu karijeru započeo je 1990. kao samostalni obrtnik u ugostiteljstvu, a nastavio kao voditelj tehničkog odjela u "Kaštelanskim staklenicima" od 1995. do 2005. godine, kada je imenovan za gradonačelnika Kaštela.

Po isteku četverogodišnjeg mandata zaposlio se u Županiji splitsko-dalmatinskoj kao pročelnik odjela za gospodarstvo, razvoj i europske integracije (do drugog izbora za gradonačelnika). Govori engleski jezik, svakodnevno se služi računalom te ima položen vozački ispit B kategorije.

Dragovoljno je angažiran u lokalnoj zajednici u više klubova i društava. Naime, član je planinarskih društava "Malačka" iz Donjih Kaštela te "Kozjak" iz Kaštel Sućurca kao i udruge maslinara iz Kaštela. Aktivno sudjeluje i u radu sportskih klubova kao član Uprave Košarkaškog kluba "Kaštela" te kao predsjednik Odbojkaškog kluba invalida iz Splita. Oženjen je, otac dvije kćeri - nolvi se u biografiji objavljenoj na stranici savjest.com.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 16:55