StoryEditorOCM
ObalaŠTIĆENA KOLONA

Kaos na dalmatinskim cestama: premijer Plenković sa svojom svitom zapeo u gužvi i jedva se probio, evo što se dogodilo

Piše Anton Hauswitschka
3. lipnja 2024. - 16:45

Pred skretanjem u javnu garažu u Bogišićevu parku u Dubrovniku, na Zagrebačkoj ulici postavljaju se nosači za led panele koji će se koristiti u upravljanju prometa u posebnoj zoni oko povijesne jezgre.

Odluku o uvođenju zone posebnog prometnog režima, podsjetimo, prošli su mjesec usvojili lokalni vijećnici, a nakon postavljanja trećeg stupa na autobusnom stajalištu na Pilama, danas je počelo postavljanje stupova za led ekrane na kojima će se obavještavati vozače smiju li ili ne s Ilijine glavice produžiti prema Pilama.

Kako je planirano, oni koji nemaju dozvolu za prolazak, skrenut će prema Bogišićevu parku te okrenuti na budućem kružnom toku koji će se izgraditi na zemljištu koje je u vlasništvu Srednje medicinske škole. 

image

Stavljaju stupove za led panele

Anton Hauswitschka/

Inače, led paneli postavit će se šest pozicija  i to u ulici Pera Bakića, Ulici Vladimira Nazora, Splitskom putu, Ulici Pera Čingrije, Ulici dr. Andrije Hebranga i Zagrebačkoj ulici, a na njima će se objavljivati i druge poruke vezane za zonu posebnog prometnog režima te druge informacije.  

image

Stavljaju stupove za led panele

Anton Hauswitschka/

Kolika je prometna gužva prema povijesnoj jezgri Dubrovnika, a ništa bolje stanje nije ni u drugim dalmatinskim gradovima, danas se mogao uvjeriti i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čija se štićena kolona vozila morala probijati prema hotelu "Hilton Imperial" u kojem se održava stranački predizborni skup uoči izbora za Europski parlament.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 22:42