StoryEditorOCM
ŠibenikPogled unatrag

Neka se svakog 15. u mjesecu u šibenskoj crkvi sv. Luce održi misa za obraćanje saborskih psovača

Piše Ivo Mikuličin
1. svibnja 2022. - 21:50

Bivša vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev, slažu se vladajući i oporba, zaista je odmjerena osoba. Zato raduje njezino glasno razmišljanje:

– Veselilo bi me u Vladi vidjeti više žena, ali samo ako su one i najbolji izbor, a ne zbog toga što bi bilo lijepo popraviti žensku kvotu.

Branka je, kao HDZ-ova zastupnica, dodala još nešto:

 

– Iz oporbe u prvi plan dolaze oni koji napadaju, vrijeđaju i podcjenjuju druge. Previše je osobnih uvreda palo u Saboru, koji bi, kao demokratski izabrano tijelo, trebao čuvati svoj dignitet.

Možda bi svemu tome (polu)ozbiljno trebalo dodati informaciju da se u maloj šibenskoj crkvi svete Luce svakog 15. u mjesecu organizira misa za obraćanje psovača!

 

PIROVAC SLIJEDI ŽUPANIJU

 

Kao da općina Pirovac u rješavanju osjetljivog problema ili izbora novog direktora (ili direktorice) Turističke zajednice dosljedno slijedi probleme koje je izazvao (poništeni) natječaj za izbor direktora (direktorice) ili osobe koja bi vodila cjelokupnu brigu o razvoju turizma od Pirovca do Rogoznice, od Knina do Žirja.

Dosadašnji direktor TZ-a Pirovac Igor Meić dao je ostavku zbog posve nejasnih razloga. Da nije riječ o političkoj smjeni, najbolje sugerira podatak da Meić i dalje ostaje u funkciji predsjednika Općinskog vijeća Pirovac.

 

Varate se ako mislite da će ga naslijediti netko od prokušanih pirovačkih turističkih kadrova, poput Marije Šparice ili mlade, inteligentne i školovane Ive Erak. Neslužbeno, najozbiljniji kandidat za pirovačku fotelju dolazi iz Šibenika!

 

NAUTIČARI OHRABRUJU

 

Dobre vijesti za novu turističku sezonu stižu s otoka Murtera. Voditelj čartera u murterskoj marini Hramina Živko Šikić i direktor betinske marine Boris Ninić Moro uvjereni su kako će sezona biti dobra kao nikad.

– Ne zabrinjava ni izostanak naših prijatelja iz Ukrajine i Rusije, koji su u prosjeku zajedno činili 15 posto našeg prometa. Ostali, posebice Austrijanci, potrudili su se da to nadoknade. Njihovo je objašnjenje da su otok Murter i Kornati "oaza mira, dobre usluge, ljubaznih domaćina i vrhunskih jelovnika" – objasnio nam je Šikić.

 

MLAĐI ŠIŠI SPREMAN?

 

– Mislite da ne suosjećam s problemima matičnog kluba ako baš često nisam na tribinama Baldekina? Imam nekih manjih zdravstvenih problema. No, prateći televizijske prijenose, svidjele su mi se šibenske utakmice. Posebice sa Sinjanima i Osječanima – kazao nam je šibenski košarkaški veteran Predrag Šarić Šiši.

Samo se znakovito nasmijao, ali nije i odgovorio na naše pitanje u stilu: "Bi li prihvatio mjesto u Stručno-tehničkoj komisiji kluba?"

 

Radije je progovorio o svojem sinu Dariju, mlađem Šišiju, koji je definitivno izliječio neugodnu ozljedu pa će u idućoj sezoni biti u punom pogonu u NBA-u, u svojem Phoenixu iz Arizone.

– Možda bi on mogao zaigrati i u završnici sezone, ali bolje je da malo pričeka. Da se vrati na parket u punoj spremi – drži stariji Šiši.

Zašto preferiramo izraz "mlađi Šiši"? Pa zato što su mu poslije odlaska "preko bare" Amerikanci prišili drugi nadimak, a Dario je uzvratio: – Ja nisam, kako vi kažete, Homie, ja sam Šiši!

 

PROBE ZA PUBLIKU?!

 

Dobre vijesti stižu od Miše Kovača. Konačno je punim ustima kazao: "Ja sam Šibenčanin", te usput i najavio svoj koncert na starom Hajdukovu igralištu pokraj plinare, koje budi emocije, neovisno o tome jeste li infišani u bilu boju.

Šibenčani su na to uzvratili očekivano. Na svoj ciničan način.

 

– Dobro je što će Mišo nastupiti, ali to znači da se za koncert treba pripremiti i publika. Da ima ne samo glazbene, nego i tjelesne pripreme. Da mora otpjevati refrene najpopularnijih pjesama legendarnog pjevača, ali i spremno pratiti Mišu kad digne ruke. Ruku na srce, on u zadnje vrijeme više diže ruke nego pjeva. Ali neka ga! Naš je, iako je hajdukovac – reagirao je jedan od najstarijih šibenskih klapaša.

 

LIJEPA JELENA

 

S ponosom je lijepa Jelena Petković, bivša Miss Hrvatske, inače kći nogometnog veterana Mile Petkovića, u TV emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" istaknula svoje šibensko podrijetlo. Jelena sjajno izgleda i sa svojih 40 godina, a bavi se modnim dizajnom na riječkoj adresi. Njezin suprug Josip Rukavina istodobno je jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka na području dronova, podmornica…

23. svibanj 2024 10:44